logo bloedsuiker
    januari 2017
Deze insuline is uw diabetes te slim af

Stel de insuline die u toedient werkt alleen als uw bloedglucose hoog is en doet niets als uw bloedsuiker goed is. En u hoeft deze maar één keer per week of per maand te nemen? Dat is de gedachte achter slimme, ofwel glucosegevoelige, insuline.
Met slimme insuline is het niet meer nodig om meerdere keren per dag insuline toe te dienen of 24/7 een insulinepomp te dragen. Hypo’s en hypers worden voorkomen, inclusief de gevolgen die deze met zich meebrengen.

Op dit moment bevindt deze innovatieve insuline zich nog in de onderzoeksfase. Het is onduidelijk wanneer deze beschikbaar zal zijn voor mensen met diabetes.
Verschillende bedrijven en onderzoekers zijn bezig met de ontwikkeling van een vorm van slimme insuline. Het Amerikaanse bedrijf Merck is daarin het meest ver: zij zijn aan het testen op proefpersonen. Helaas weten we niet wat uit de eerste fase onderzoeken is gekomen omdat Merck dat erg stil houdt. In 2016 heeft JDRF (van type één naar type geen) in samenwerking met Sanofi nog vijf nieuwe onderzoekers subsidies gegeven om verder te werken aan de ontwikkeling van slimme insuline. 
 
Onderstaand filmpje legt de werking van slimme insuline uit.

20170123 - 4-slimme-insuline1.jpg

Hier leest u meer over de laatste onderzoeken op het gebied van slimme insuline.

facebook google plus4 slimme insuline
Bekijk onderaan het artikel het filmpje dat uitlegt hoe slimme insuline werkt