logo bloedsuiker
    December 2016
Ouders van kinderen met diabetes steunen elkaar

Een kind met diabetes grijpt diep in in het leven van het gezin. Ouders ontwikkelen zelf initiatieven om elkaar hierbij te ondersteunen. Hier twee voorbeelden.

Lydia Braakman heeft twee dochters met diabetes en nam een aantal jaar geleden het initiatief de zorg voor kinderen met diabetes op scholen beter te regelen. Inmiddels is haar initiatief uitgegroeid tot de stichting ‘Zorgeloos met diabetes naar school’. 

Hoogtepunt 2016
Deze kerst bestaat onze stichting precies een jaar. Een jaar pas! Het is bijna niet voor te stellen dat we een jaar geleden nog niet bestonden, geen website hadden, geen logo, geen ambassadeurs en geen voorlichtingsmateriaal. Kortom geen identiteit, laat staan autoriteit. Het opstarten van een stichting is een klus, vanuit het niets iets opbouwen en bewijzen. Hoe gaaf is het, om nu terug te blikken samen met een club van bewogen mensen op wat we neergezet hebben. Het mooiste zijn de reacties die we terugkrijgen van ouders en scholen! We horen en zien dat onze gids voor scholen een concreet houvast biedt voor scholen èn ouders in het toch vaak lastige traject.

Focus 2017
In 2016 hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met de basisschool. Volgend jaar gaan we los op het voortgezet onderwijs. Wat als droom begon wordt stap voor stap meer werkelijkheid.

Tip voor de feestdagen
Sta eens stil bij wat je (wel) waardeert op school. Wie is jouw held, of rots in de branding; de leerkracht, de conciërge, of de directeur? Schrijf deze complimenten op een kaart en verstuur deze naar hem, haar of hen met de beste wensen.

www.zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl

Hester Janssen heeft een zoontje met diabetes en maakt ‘Bitterzoet’; een magazine over het dagelijks leven met een kind met diabetes type 1

Hoogtepunt 2016
In juli 2015 kregen we de diagnose type 1 voor onze peuter. Op de eerste hulp had ik nog geen idee wat er op ons af zou komen en we merkten later dat ook onze omgeving daar moeilijk een beeld van kon vormen. Daarom vonden we dat er informatie nodig was. Dit wilden we op een laagdrempelige manier doen en zo is het idee voor een tijdschrift ontstaan. Een jaar later is het blad eindelijk helemaal af! En we zijn supertrots op het resultaat, maar vooral ook dat het blad echt zijn doel dient: op een prettige manier de impact van diabetes type 1 concreet maken. We weten dat veel ouders tegen dit probleem aan lopen en daarom is BETTERZOET inmiddels verkrijgbaar voor iedereen.
En bij de hoogtepunten mag ik onze nieuwe oppas Manoek niet vergeten. Wij hebben een klik met haar en inmiddels heeft ze de diabeteszorg goed onder de knie. Ze is een geweldig ondersteuning voor ons gezin!

Focus 2017
Benjamin gaat in februari naar school, dat vinden we een spannende stap. Met name de eerste periode lijkt ons intensief. Gelukkig heb ik een flexibele baan en een meedenkende werkgever, dat is fijn!
En natuurlijk het verder uitrollen van BITTERZOET! We zijn in gesprek met verschillende grote partijen en de reacties zijn enthousiast, dat is super. Maar het is vooral enorm fijn om andere ouders te helpen hun netwerk mee te nemen in de effecten van diabetes type 1 op je leven en daarmee erkenning en steun te krijgen. Daar krijgen we energie van, dus een goede vibe om het nieuwe jaar mee te beginnen!

Tip voor de feestdagen
Het zelfde als voor mensen zonder diabetes: Lekker genieten van elkaar!! Je hebt diabetes, maar je bent het niet! Het is zoals het is, het kan nog allemaal veel erger, we leven in een land met uitstekende zorg: tel je zegeningen!

Facebook Tijdschrift Bitterzoet

facebook google plus7 zorgeloosmetdiabetesnaarschool
'Zorgeloos met diabets naar school' zet zich in voor een goede diabeteszorg voor kinderen op scholen


7 Bitterzoet is gemaakt1
Het blad ‘Bitterzoet’ is gemaakt door Hester Janssen, moeder van Benjamin die sinds juli 2015 diabetes type 1 heeft