logo bloedsuiker
    December 2016
Diabetes inspireert!

De redactie van Bloedsuiker vindt het een mooie kerstgedachte dat er zoveel prachtige initiatieven zijn voor, maar vooral ook door mensen met diabetes. Daarom krijgen zij het woord in deze kerstnieuwsbrief. Laat u verrassen en inspireren. Ze vertellen over hun hoogtepunt uit 2016, focus voor 2017 en geven u een persoonlijke kersttip.

Marijke van der Stap ontwerpt en verkoopt accessoires voor mensen met diabetes

Hoogtepunt 2016
Wij waren met Prikkedief uitgenodigd op een diabetesevent in Parijs om in een panel deel te nemen. Als ervaringsdeskundige heb ik over mijn leven met diabetes type 1 verteld en over hoe ik door Prikkedief op te richten een positieve draai aan mijn ziekte heb gegeven. Het event vond plaats in een mooie kerk en wij hadden een stand waar we onze producten mochten verkopen. Ik vond dit een hele eer. Dit was een mooi moment waarop mijn ervaring met diabetes en het ontwikkelen van onze collectie bij elkaar kwamen.

Focus 2017
Onze collectie nog verder uitbreiden, ontwikkelen van nieuwe fashionable producten en de leuke contacten met onze klanten. Oftewel het leven van mensen met diabetes iets vrolijker en positiever te maken....

Tip voor de feestdagen
Wie wil er nou niet mooi uitzien tijdens de feestdagen? Wellicht draag je een mooie zwarte of gouden glitterjurk? Met onze covercollectie kun je jouw sensor, pod, bloedglucosemeter of insulinepomp onderdeel maken van jouw outfit. Of combineer het met één van onze feestelijke armbandjes waar een subtiel bedeltje aanzit met 'diabetes' erop.

Doe mee met de prijsvraag en wie weet wint u een combi-clutch of subtiele ketting van Prikkedief

www.prikkedief.nl

Arie Maat, initiatiefnemer platform De Doe Het Zelf Diabeten (DDHZD)

Hoogtepunt 2016
Mijn hoogtepunten waren: de oprichting van mijn sociale platform ‘De Doe-Het-Zelf-Diabeten’ (DDHZD) en het meewerken aan de proef met de kunstmatige alvleesklier van Inreda Diabetic.
Maar de grootste inspiratie waren de mooie ontmoetingen met positief ingestelde mensen, met en zonder diabetes, die ik vooral tegenkom tijdens de trainingen van Hardlopen met Diabetes of bij Runnersworld Utrecht.

Focus 2017
‘Ik ga me focussen op het professionaliseren van mijn rol in de diabeteswereld. Ik ben ervan overtuigd dat de juiste gepersonaliseerde behandelmethode, beweging, goede voeding en een positieve instelling de sleutels zijn voor een optimaal leven met diabetes. Van deze overtuiging wil ik in 2017 mijn werk maken!’

Tip voor de feestdagen
Gelukkig ben ikzelf niet zo gek op pepernoten, chocoladeletters en taai-taai. Ik ben vooral een liefhebber van hartig eten en hardlopen! Ben jij wel een zoetekauw of lekkerbek, dan raad ik je aan: voel je niet schuldig, geniet heel veel, controleer heel veel en beweeg heel veel!

www.facebook.com/DDHZD/

Diabetescoach Brigiet Brink coacht mensen, professionals en groepen

Hoogtepunt 2016
Naast individuele coaching voor mensen met diabetes en trainingen voor zorgprofessionals ben ik dit jaar gestart met groepscoaching. Jongeren met diabetes lopen vaak tegen dezelfde thema’s aan. Ik startte vier bijeenkomsten met als centraal thema de ‘struggles’ die diabetes geeft op sociaal-emotioneel vlak in het dagelijkse leven. Het bleek een succes. Samen kijken we terug op een waardevol traject wat voor alle deelnemers echt een verschil gemaakt heeft.

Focus 2017
Mijn missie is bijdragen aan een gezond en positief leven met diabetes. Dit doe ik door mijn eigen ervaringen met mijn leven met diabetes in artikelen te delen, mensen met diabetes te coachen en professionals te trainen. Mijn focus zal hier het komende jaar ook blijven liggen. Alles wat daaraan bijdraagt zal ik vol overgave en passie blijven doen!

Tip voor de feestdagen
De dagen rond Kerst zijn voor mij een moment van bezinning. Omdat diabetes al zoveel ruimte inneemt, is de verleiding groot er niet over te praten. Toch kan het lichter worden als je met iemand deelt hoe diabetes echt voor je is. Stel jezelf eens de vraag welke plek jouw diabetes het afgelopen jaar heeft ingenomen en lukt het om diabetes in te passen in je dagelijks leven op de manier zoals jij dat zou willen?

www.brigietbrink.nl

Nienke Nijhof ontwerpt en verkoopt accessoires voor mensen met diabetes

Hoogtepunt 2016
Het leukste is dat ik door Diabetes Feel Goods veel leuke nieuwe mensen heb ontmoet die op een of andere manier ook een connectie hebben met diabetes. En dat heeft tot heel leuke samenwerkingen geleid met fijne partijen. Het geeft me zo veel positieve energie om samen met anderen diabetes een beetje mooier en aangenamer te maken. 

Focus 2017
Het gaat echt hartstikke goed met Diabetes Feel Goods! De werkzaamheden groeien en het is inmiddels aardig druk. Tijd voor een volgende stap: het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden. En daarnaast blijf ik natuurlijk nieuwe producten ontwikkelen, want nieuwe dingen ontwerpen die mensen blij maken, dat is wat ik het
liefste doe!

Tips voor de feestdagen
GENIET! Voor mij is kerst een feest van liefde; samen met lieve mensen stilstaan bij de mooie dingen van het leven. En dat kan mét en zonder diabetes, toch?! En ik ga natuurlijk enorm genieten van het kerstdiner. Ik weet dat dit niet de meest gezonde dagen zijn qua voeding en accepteer dan ook dat mijn glucosewaarden wat minder mooi zijn: so be it. Dat komt daarna wel weer. En wat ik zeker ga doen: iets actiefs. Even lekker naar buiten en niet alleen maar binnen aan de kerstkransjes zitten.

www.diabetesfeelgoods.nl

Inge Olivier, coördinator activiteiten kinderen en jongeren DVN

Hoogtepunt 2016
‘Dat ik de DESG Leonardprijs 2016 won, was voor mij een hoogtepunt in 2016. Kijk, dat ‘JONG met diabetes’ en de ‘SugarKidsClub’ onmisbaar zijn en ontzettend veel betekenen voor alle kinderen, ouders en jongeren, dat weet en bemerk ik al jaren. Maar door de DESG prijs weet ik nu ook dat mijn werk door professionals gewaardeerd wordt en dat maakt mij echt trots en dankbaar!’

Focus 2017
‘Maar één focus?? Hahaha, dat past niet zo bij mij. Met ‘JONG met diabetes’ ga ik hele toffe jongerenreizen aanbieden en het thema ‘reizen’ gaan we ook qua informatie, blogs, vlogs en factsheets handen en voeten geven.
Daarnaast ga ik verder met de ontwikkeling van www.diabetestrefpunt.nl. Deze community ga ik verder uitbouwen voor jongeren en alle andere mensen met diabetes. Neem dus zeker eens een kijkje!’

Tip voor de feestdagen
‘Zorg dat je echt goed koolhydraten telt! Als je exact weet hoeveel je binnenkrijgt en daarvoor spuit of bolust, dan kan je kerst niet stuk. Je voelt je lekkerder dan met wisselende waarden, maar eet gewoon wel alles waar je zin in hebt!
Nog een tip: beweeg! Wandel, speel of werk je in het zweet met de Wii. Hierdoor neemt je insulinegevoeligheid toe en daar heb je de rest van de avond profijt van!’

Healthband.nl maakt SOS-sieraden en armbanden voor mensen met diabetes

Hoogtepunt 2016
Mijn (Cindy) hoogtepunt was de overstap naar een ander ziekenhuis en dat ik eindelijk op andere insuline ben overgezet. Na een lange tijd aanmodderen met slechte glucosewaarden ben ik als eerste begonnen met de langwerkende Tresiba® en sinds een aantal maanden gebruik ik daarbij ook de kortwerkende Apidra®. Met kleine stapjes lijkt er wat verbetering in te komen.

Focus 2017
Persoonlijk wil ik mijn diabetes beter onder controle krijgen, zonder al te veel gekke dingen. En natuurlijk alle spannende ontwikkelingen over het ‘genezen van diabetes’ blijven volgen! Mijn partner Edwin heeft voor 2017 de ambitie de marathon van Rotterdam te gaan lopen. En wat betreft Healthband.nl willen we onze producten verder onder de aandacht brengen en de collectie uitbreiden.

Tip voor de feestdagen
De belangrijkste tip is toch wel om te genieten van het leven, en daarbij goed op jezelf te letten. Ons motto voor de Kerst: tijdens de feestdagen mag er genoten worden van al het lekkers!

www.healthband.nl

Dylan zet zich samen met zijn broer Jordy en moeder Claudia Rovroy in om lotgenoten in Indonesië te laten zien dat sporten met diabetes heel goed mogelijk is

Hoogtepunt 2016
Absoluut hoogtepunt was ons project op Batam, Indonesië. Een jaar lang hebben wij, Jordy, mijn moeder Claudia en ik, samen met hulp van veel andere mensen hard gewerkt om dit project waar te maken: laten zien dat je met diabetes goed kan leven en zelfs topsporter kan zijn. Met de goede instellingen, discipline en steun van de mensen die van je houden. Eigenlijk hebben we meer hoogtepunten gehad. Jordy en ik zijn geslaagd op het VMBO T en doen nu een super opleiding: Jordy het Cios en ik het Johan Cruijf College. Jordy is gestopt met keepen en loopt stage bij Vitesse en ik ben overgestapt van Vitesse naar NEC. Ik kan eigenlijk wel doorgaan maar daar zitten jullie niet op te wachten. Ondanks dat er wat dalen waren, sommige heel diep, is het een topjaar geweest.
 
Focus 2017
Hard werken op school en bij voetbal en natuurlijk ons project in Batam, Indonesië voortzetten.

Tip voor de feestdagen
Gewoon genieten (wel je koolhydraten goed bijhouden) van de mensen, de gezelligheid en ook het lekkere eten. Als topsporter let ik altijd goed op mijn eetpatroon maar af en toe mag je wel wat extra en dat is Kerst voor mij. En wij hebben een hond, dus bewegen doen we ook!

www.sweetdrie.nl of Facebook Sweet Drie 
 

facebook google plus1 prikkedief Marijke van der Stapl
Marijke van der Stap van Prikkedief: 'Wie wil er nu niet mooi uitzien tijdens de feestdagen'


1 arie maat
Arie Maat van DDHZD: 'Meewerken aan de proef met de kunstmatige alvleesklier was een hoogtepunt'


1 Brigiet Brink
Diabetescoach Brigiet Brink: 'Jongeren met diabetes lopen vaak tegen dezelfde thema's aan


1 Nienke Kerst 2016
Nienke Nijhof van Diabetes Feel Goods: 'Nieuwe dingen ontwerpen die mensen blij maken, dat is wat ik he liefste doe!'


1 Inge Olivier
Inge Olivier trots en dankbaar met de DESG prijs


1 health band cindy
Cindy van Healthband: 'De belangrijkste tip is toch wel om te genieten van het leven'


1 sweet drie
Dylan zet zich samen met zijn broer Jordy en moeder Claudia Rovroy in om lotgenoten in IndonesiŽ te laten zien dat sporten met diabetes heel goed mogelijk is