logo bloedsuiker
    Oktober 2016
Online schoenen kopen
Wat is mijn maat?

Online schoenen kopen is handig. U heeft de tijd  en kunt kiezen uit een breed assortiment voor een gunstige prijs. Maar u kunt de schoenen niet  passen en mist het deskundige advies van het verkooppersoneel. Want hoe weet u nu welke schoen geschikt is voor uw voet?

Bereken uw eigen maat
Mensen met diabetes kunnen na verloop van tijd gevoelige en pijnlijke voeten krijgen. Dan is het extra belangrijk schoenen te dragen die goed passen en nergens knellen. Veel online schoenwinkels hanteren maattabellen waarin u uw maat kunt aflezen. Om hiervan gebruik te maken moet u wel eerst de lengte van uw voet meten. Hoe doet u dat?

 • pak twee lege vellen papier en een pen
 • leg de vellen papier op de grond tegen een muur aan
  ga met blote voeten op de vellen staan, met uw hielen tegen de muur
 • zet streepjes op de plekken waar uw voeten het langst zijn
  (vraag eventueel of iemand u kan helpen, want het is belangrijk dat u uw voeten belast als u ze meet)
 • meet het aantal centimeters van de rand van het vel tot de streep
 • noteer het aantal centimeters van beide voeten
  (is uw ene voet langer dan de andere, dan hanteert u de maat van uw grootste voet).

Omdat de schoenmaten van verschillende merken anders kunnen uitvallen, kunt u in de maattabellen aan de hand van de centimeters zien welke maat voor u het meest geschikt is. Zie onderstaand voorbeeld.

Merk A in cm Merk B in cm Europese maat UK-maat
22.6 cm 22.0 cm 36 3
23.5 22.9 37 4
24.3 23.7 38 5
25.2 24.6 39 6
26.0 25.4 40 7
26.8 26.2 41 8
27.3 27.0 42 9

Gemaakt voor gevoelige voeten
In de online schoenenwinkel van Intersko kunt u comfortabele schoenen kopen; anatomische schoenen die speciaal gemaakt zijn voor mensen met gevoelige voeten of specifieke voetklachten. Het assortiment bestaat uit drie merken comfortabele maar trendy schoenen die exclusief bij Intersko verkrijgbaar zijn: Helvesko, Ladysko en dansko.

Gebruik uw eigen maat
Bestel telefonisch of vraag om advies Intersko adviseert de maat te bestellen die u tot nu toe heeft gedragen. Ligt de lengte van uw voet tussen twee maten in, dan kunt u deze het beste naar beneden afronden, omdat de modellen van deze leverancier iets ruimer vallen dan andere schoenen. Daarnaast hanteren ze speciale symbolen voor de breedtematen en de hoogte van de wreef. Handig is dat u in deze webwinkel uw bestelling ook telefonisch kunt doorgeven of gewoon even kunt bellen voor extra advies. www.intersko.nl, 072 571 79 79.

Bestel twee paar
Twijfelt u heel erg, dan kunt u overwegen twee paar te bestellen, bijvoorbeeld een maat 38 en 39. Het paar dat past houdt u, het andere paar stuurt u terug. Nadeel hiervan is dat u bij de meeste online schoenenwinkels dan vooraf twee paar schoenen moet afrekenen, en soms ook nog extra verzendkosten moet betalen voor het terugsturen van het paar dat u niet neemt. Dit is in iedere online schoenenwinkel anders geregeld en kunt u vaak lezen onder het kopje ‘retourneren’.

Kosteloos retourneren
Bestel twee paar en betaal achteraf Bestelt u bij Intersko, dan is het mogelijk om twee paar te bestellen en achteraf te betalen. Daarmee voorkomt u dat u twee paar schoenen moet afrekenen. Heeft u een podotherapeut, dan adviseren ze bovendien om uw schoenen voor aankoop te laten zien aan uw podotherapeut. Hij of zij kan dan beoordelen of de schoen past en nergens knelt. Erg fijn is daarnaast dat u bij deze online schoenenwinkel kosteloos kunt retourneren en zelfs binnen Nederland een telefoonnummer kunt bellen om te vragen of ze het pakketje (kosteloos) bij u komen ophalen.

Doe de test: welke schoen past u het best?
Op de website comfortschoenen.nl kunt u een test invullen, waarna u binnen enkele dagen, vaak al binnen een werkdag, via de mail een advies krijgt over welke schoenen het beste bij uw voeten passen. Klik hier om de test te doen

facebook google plusDoe de test: welke schoen past u het best?

Op de website comfortschoenen.nl kunt u een test invullen, waarna u binnen enkele dagen, vaak al binnen een werkdag, via de mail een advies krijgt over welke schoenen het beste bij uw voeten passen.
Klik hier om de test te doen


Intersko Beeld-3


Intersko Beeld-4


Intersko Beeld-5


Intersko Beeld-7


Intersko Beeld-8