logo bloedsuiker
    September 2016
150.000 euro voor de beste ideeŽn!

Het Diabetes Fonds roept iedereen in Nederland met een goed idee om het leven met diabetes makkelijker te maken, op om mee te doen met ´Het Beste Diabetesidee´. Dit nieuwe programma van het Diabetes Fonds is ontwikkeld om te zorgen dat goede ideeën de kans krijgen om daadwerkelijk te worden uitgevoerd. De keuze van het beste idee wordt bepaald door het publiek, dat een stem kan uitbrengen.

Diabetes is een voltijd baan met de patiënt als topmanager. Die moet elk moment van de dag letten op zijn bloedsuiker en regelmatig insuline spuiten of medicijnen slikken. Mensen met diabetes lopen hierbij tegen verschillende uitdagingen aan en bedenken vaak handige en leuke oplossingen voor hun eigen problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze individuele ideeën voor een grote groep mensen beschikbaar komen en stelt daarom 150.000 euro beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen. Iedereen met een goed idee en een haalbaar plan om het leven met diabetes makkelijker te maken kan meedoen.

Hoe werkt het?
Tot en met 31 oktober 2016 kunnen mensen hun idee aandragen. Dit kunnen zij doen door een filmpje in te zenden waarin het idee wordt gepresenteerd. De jury maakt half november een eerste selectie uit de diabetesideeën en vanaf eind november kan het publiek stemmen op hun favoriet.   


Klik hier voor meer informatie of om uw idee in te dienen

facebook google plus