logo bloedsuiker
    September 2016
Fitter en slanker met nieuw boek

Eerder dit jaar verscheen het boek: ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ van diëtist Karine Hoenderdos en hoogleraar diabetologie Hanno Pijl. Het boek is een uitgebreid naslagwerk voor wie aan de slag wil met zijn of haar diabetes type 2. Immers het is een serieuze aandoening die tot vervelende consequenties kan leiden als deze niet goed wordt behandeld. Met een gezonde leefstijl kunt u de gevolgen van diabetes type 2 beperken. Dit boek helpt u in tien heldere stappen te kiezen voor een gezonder leven. U krijgt uitgelegd wat diabetes type 2 is en waarom koolhydraten, bewegen en stress hier zoveel invloed op hebben. U kunt vervolgens met concrete stappen aan de slag om hier beter mee te leren omgaan. Voor de mensen die er niet van houden lappen tekst te lezen, wordt ieder hoofdstuk afgesloten met een handige samenvatting.

Koken op een nieuwe manier
Eten zonder toegevoegde suiker, met minder koolhydraten Het laatste deel van het boek is gewijd aan ‘Koken op een nieuwe manier’. Hier vindt u basisuitleg en veel recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner. De recepten zijn lekker en makkelijk te maken met ingrediënten die in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar zijn. Eten zonder toegevoegde suiker, met minder koolhydraten en meer groenten, vetten en eiwitten staat centraal in de recepten. Een nadeel, het aantal koolhydraten is niet aangegeven bij de recepten.

Kook met het seizoen
Gezond voor u en goed voor het milieu Vindt u het lastig om zelf recepten uit te kiezen, dan staan er achterin het boek weekmenu’s voor de lente, zomer, herfst en winter. Handig, want zo eet u altijd groenten van het seizoen, gezond voor u en goed voor het milieu.

Minder medicijnen
Energieker en minder medicijnen Tot slot het allerbelangrijkste: als u aan de slag gaat met dit boek dan zult u zich volgens de schrijvers al snel energieker voelen, leren kiezen en houden van gezond eten, afvallen en minder medicijnen nodig hebben.

Te bestellen bij de (online) boekhandel
Diabetes type 2? Maak jezelf beter | € 19,95 | 192 p | Hanno Pijl en Karine Hoenderdos

facebook google plusDiabetes type 2  Maak jezelf beter