logo bloedsuiker
    September 2016
Handig! Glucosemeter en app werken samen

Soms komt er een nieuw product op de markt waarvan je denkt: dit is handig, hier heb ik echt wat aan. Op de redactie van Bloedsuiker hadden we deze ervaring toen we de nieuwe OneTouch Select Plus Flex® glucosemeter uitprobeerden, een nieuwe meter die samenwerkt met een app en website: de OneTouch Reveal® app. Wat maakt deze combinatie zo handig?

Handige grafiek
Uw bloedglucosewaarden verschijnen automatisch in de OneTouch Reveal® app De OneTouch Select Plus Flex® heeft een bluetooth-functie waarmee u de meter kunt koppelen aan de OneTouch Reveal® app. Zodra u uw glucosewaarde heeft gemeten, wordt deze automatisch in de Reveal app opgenomen en verschijnt daar in een handige grafiek. Hiervoor moet u eenmalig uw meter aan de app koppelen en natuurlijk moet uw bluetooth op de telefoon aan staan.

Logboek met extra info
Daarnaast kunt u in de app bij iedere meting aangeven hoeveel koolhydraten u heeft genomen, hoeveel insuline u heeft toegediend en of u veel of juist weinig heeft bewogen. Desgewenst kunt u uw opmerkingen nog toelichten. Deze gegevens worden opgenomen in een logboek. Mensen die een smartphone gebruiken hebben daardoor altijd een up-to-date diabetesdagboek bij de hand. U kunt de app ook gebruiken op een tablet.

Delen met uw diabetesprofessional
Stuur uw diabetesdagboek makkelijk naar uw diabetesbehandelaar In de OneTouch Reveal® mobiele app heeft u rechtsboven de mogelijkheid uw gegevens door te sturen, bijvoorbeeld naar uw diabetesverpleegkundige. Hij of zij krijgt dan snel zicht op hoe uw diabetesinstelling is geweest in de voorgaande periode. Heel handig voor een consult of als u tussentijds een vraag met uw diabetesprofessional wilt bespreken.

20160920 - foto colour-sure, helpt bij het begrijp...

Trends ontdekken
Net als de OneTouch Select Plus® glucosemeter, maakt de nieuwe OneTouch Select Plus Flex® gebruik van Colour-Sure™, een technologie waarin u met behulp van de kleuren direct ziet of uw glucosewaarde te laag, goed of te hoog is. U hoeft dus nooit meer te gissen of uw glucosewaarde goed is. In de grafieken op uw OneTouch Reveal® app ziet u in een oogopslag wanneer u wel en niet binnen uw streefwaarden zit. De app geeft bovendien aan hoeveel procent u te laag, binnen bereik of te hoog zit. Zit u vaker op een bepaald tijdstip van de dag te hoog of te laag, dan krijgt u een waarschuwing. Bijvoorbeeld als u vaak in de ochtend te hoog zit. Op die manier ontdekt u snel trends in uw diabetesinstelling en kunt u dit in overleg met uw diabetesbehandelaar bijstellen.

Heel simpel in gebruik
De app werkt heel simpel. Het wijst zich vanzelf De OneTouch Reveal® mobiele app maakt het mogelijk om in combinatie met de OneTouch Select Plus Flex® op een eenvoudige manier een diabetesdagboek bij te houden. Prettig is dat de app zo simpel werkt, dat deze vrijwel geen uitleg behoeft. Zodra u deze heeft gedownload dan wijst  het zich vanzelf. Naast de mobiele app is er ook een Reveal® website. Met een usb-kabel kunt u bovendiens ook andere OneTouch® glucosemeters verbinden met de OneTouch Reveal® web app. 

Download hier de app
U kunt de OneTouch Reveal® mobiele app downloaden in de App Store of Google Play Store

Hier leest u meer over de app en kunt u zich aanmelden voor de OneTouch Reveal® website.

Vragen?
Informeer bij uw diabetesprofessional of bel de OneTouch® klantendienst: 0800 – 0222445.

facebook google plusOneTouch Reveal3
Nadat u eenmalig de OneTouch Select Plus Flex® bloedglucosemeter met bluetooth heeft gekoppeld aan uw smartphone, worden nieuwe glucosewaarden automatisch in de Reveal® app opgenomen


14-daags overzicht in OneTouch Reveal
Met de OneTouch Reveal App heeft u altijd een up-to-date diabetesdagboek op zak


OneTouch Reveal App
U kunt de OneTouch Reveal® mobiele app downloaden in de App Store of de Google Play Store.