logo bloedsuiker
    Juli 2016
Wandelen met stappenteller

Heeft u geen zin om naar de sportschool te gaan en is hardlopen ook niets voor u? Goed nieuws. Volgens de Japanse arts Yoshiro Hatano is intensief sporten niet nodig om gezond te blijven, mits u maar voldoende loopt. Een stappenteller kan daarbij helpen.

Half uurtje flink doorstappen
Mensen die dagelijks voldoende bewegen hebben een betere gezondheid. Maar hoeveel moet u lopen voor een goede gezondheid? De Japanse arts besloot het uit te drukken in het aantal stappen. Hij kwam tot de conclusie dat een mens gemiddeld zo'n 6.000 stappen per dag zet. Om gezond te leven, zouden dat er eigenlijk 10.000 moeten zijn. Die 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen.

Stappenteller
10.000 stappen per dag effectiever dan drie keer per week naar de sportschool Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het zetten van 10.000 stappen op middelmatige intensiteit veel effectiever is voor uw gezondheid én om vet te verbranden dan drie keer per week naar de sportschool. Daarbij komt dat wandelen een makkelijke en veilige vorm van lichaamsbeweging is en geen geld kost. Met een stappenteller kunt u heel makkelijk bijhouden hoeveel u dagelijks loopt.

Een persoonlijk beweegplan
Hoeveel stappen maakt u dagelijks? 10.000 stappen is een flinke afstand en komt neer op ongeveer zeven kilometer, afhankelijk van hoe grote stappen u zet. Omdat dit best veel is, zeker voor de beginner, is het goed dit langzaam op te bouwen. Op www.10000stappen.nl kunt u naast stappentellers ook een persoonlijk beweegplan laten maken. Wat houdt dit in? Nadat u de stappenteller heeft ontvangen stopt u deze een week lang dagelijks in uw zak zonder dat u iets verandert aan uw beweegpatroon. Na een week ziet hoeveel stappen u dagelijks heeft gemaakt. Dit voert u in bij het persoonlijke stappenplan van 10.000 stappen, samen met uw gewicht, BMI, leeftijd etc. en op basis hiervan krijgt u een persoonlijk beweegadvies. Zo weet u dat u nooit te veel, maar ook niet te weinig beweegt.

Klik hier voor meer informatie

facebook google pluswandelen effectiever dan intensief sporten
Met een stappenteller kunt u heel makkelijk bijhouden hoeveel u dagelijks loopt


Yamax Ex-210 Stappenteller
Yamax stappenteller