logo bloedsuiker
    Juli 2016
Vier vragen over insulinepomptherapie en vakantie

Met de vakantieperiode in het verschiet zetten we vier vragen over insulinepomptherapie en vakantie voor u op een rij. Deze antwoorden hebben betrekking op de Animas® Vibe® insulinepomp.

 1. Waar en wanneer kan ik een vakantiepomp aanvragen?
  Wilt u een vakantiepomp meenemen tijdens uw reis, denk er dan aan deze vier weken voor vertrek aan te vragen bij uw Animas® pompleverancier
 2. Kan ik met de pomp door de metaaldetectorpoortjes op luchthavens?
  De gewone looppoortjes en de draagbare detectoren vormen geen probleem voor de insulinepomp. Echter, de full body scanners op luchthavens maken gebruik van röntgenstraling en dit kan schadelijk zijn voor de pomp. Gelukkig worden deze scanners alleen maar gebruikt bij 100% veiligheidscontroles. De insulinepomp dient dan afgekoppeld te worden. Let op: de pomp mag ook niet door de gewone handbagagecheck, aangezien daar ook gebruik wordt gemaakt van röntgenstraling. Dit geldt ook voor de vakantiepomp. Om problemen bij de douane te voorkomen, kunt u een medische verklaring vragen van uw diabetesbehandelaar waarmee u kunt aantonen dat u insuline toedient met een insulinepomp.
 3. Kan ik met mijn Animas® Vibe® insulinepomp in alle attracties van een attractiepark?
  Voor attracties met een ‘vrije val’ worden soms krachtige elektromagneten gebruikt. De insulinepomp moet dan worden verwijderd en mag niet mee in dergelijke ‘vrije val’-attracties. In sommige achtbanen worden hoge g-krachten ervaren. Ook dan raden we aan de pomp af te koppelen. Mensen die al met een insulinepomp in een achtbaan zitten, moeten deze NOOIT ontkoppelen tijdens de rit.
 4. Kan ik zwemmen met de insulinepomp?
  Gebruikt u een Animas® Vibe® insulinepomp dan is deze waterbestendig gedurende 24 uur tot een diepte van maximaal 3,6 meter. Ook de Dexcom® sensor en zender zijn waterdicht bij onderdompeling gedurende 24 uur tot een diepte van 2,4 meter. Onder water is het wel mogelijk dat de waarden van de sensor niet worden doorgezonden naar de pomp.
  Geadviseerd wordt om vóór het zwemmen de pomp en de batterijdop nauwkeurig te inspecteren. Controleer of de batterijdop goed zit en is vervangen volgens de instructies in het gebruikershandboekje. Diepe krassen, scheuren, losse toetsen en/of een zichtbare gele O-ring op de batterijdop, kunnen erop duiden dat de pomp niet langer waterbestendig is. Ziet u dergelijke beschadigingen, ook bij twijfel, dan is de pomp niet meer betrouwbaar onder water. U kunt dan het beste direct contact opnemen met uw Animas® pompleverancier.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Animas® insulinepompen?


Klik dan HIER om u te registreren. U ontvangt dan vrijblijvend informatie over nieuwe ontwikkelingen. Dan bent u altijd up-to-date.

Vakantiechecklist

Voorkom ziekte tijdens de vakantie

Anders eten tijdens de vakantie

facebook google pluszwemmen met de animas vibe insulinepomp
Met de Animas® Vibe® insulinepomp kunt u zwemmen!
Zelfs tot een diepte van 3,6 meter gedurende 24 uur

Wilt u gratis informatie ontvangen over de Animas® insulinepompen?
Registreer u dan hier