logo bloedsuiker
    Februari 2016
Hulp bij spuiten van insuline

Heeft u moeite met het toedienen van insuline? Bijvoorbeeld omdat u niet meer voldoende kracht kunt zetten, trillende handen heeft of een beperkte handfunctie heeft? Misschien is ‘Diagrip’ dan iets voor u? Diagrip is een hulpstuk waarmee u makkelijker uw insuline kunt toedienen. U kunt deze gebruiken in combinatie met de volgende insulinepennen: Flexpen®, Solostar® en Toujeo®.

Slechte ogen of vergeetachtigheid?
Diagrip wordt ook ingezet bij mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg of derden voor het toedienen van insuline. De Diagrip® kan worden ingesteld op een vast aantal eenheden insuline, zodat u niet te veel of te weinig insuline toedient. Dit kan van pas komen bij mensen met slechte ogen of bij mensen die het moeilijk vinden om te onthouden hoeveel eenheden insuline ze moeten toedienen.

Vergoeding
Dit hulpmiddel wordt vergoed door alle zorgverzekeraars behalve Menzis. U heeft altijd een machtiging nodig van uw diabetesbehandelaar om voor vergoeding in aanmerking te komen.

www.diagrip.com

Meer lezen?

Stijve vingers en een pijnlijke schouder?

facebook google plusDiagrip
De Diagrip is een hulpstuk om stabieler en steviger uw insulinepen vast te houden. Door de aanwezigheid van een begrenzer loopt u niet meer het risico dat u uw geadviseerde dosering overschrijdt.