logo bloedsuiker
    Februari 2016
Win het boek
Diabetes & dagelijkse Kost

Hoe zit het nu precies met voeding en diabetes? Waarom is het ene product beter dan het andere? Wilt u dit weleens helder uitgelegd krijgen, met aandacht voor alle nieuwe richtlijnen op het gebied van voeding? Doe dan mee aan deze prijsvraag en maak kans op de geheel herziene editie van Diabetes & dagelijkse Kost.

De vraag:

Wat is oesofagitis?

  1. Maagwandontsteking
  2. Ontsteking van de kringspier tussen de slokdarm en de maag
  3. Ontsteking van de slokdarm
  4. Verwijding van de slokdarm

Het goede antwoord leest u in deze nieuwsbrief. Mail uw antwoord voor 20 maart 2016 naar info@bloedsuiker.nl. Onder de goede inzendingen verloten we drie keer het boek Diabetes & dagelijkse Kost van Corien Maljaars.

In de vorige nieuwsbrief vroegen we:
Te veel ijzer in het bloed kan diabetes type 2 veroorzaken. Waarom is dit?

  1. De stapeling van ijzer in de alvleesklier kan diabetes veroorzaken: de bètacellen die insuline produceren worden aangetast
  2. Te veel ijzer in het bloed laat de bloedglucosewaarden stijgen
  3. De werking van insuline raakt verstoort als er te veel ijzer in het bloed zit

Het juiste antwoord is A.

Uit de goede inzendingen hebben we twee winnaars getrokken. Zij ontvangen een activiteitenmonitor Omron Walking style One 2.1 t.w.v. € 28,95. De winnaars zijn: I. Sirriyeh uit Groningen en H. Adriolo uit Amsternade. Van harte proficiat.

facebook google plusDiabetes en Dagelijkse Kost LR 1
Op www.corienmaljaars.nl leest u meer over het boek Diabetes & dagelijkse kost. U kunt het hier ook bestellen voor 22,95 (inclusief verzendkosten).