logo bloedsuiker
    Maart 2016
Inge Olivier wint DESG-Leonardprijs 2016

Inge Olivier (41) won op 18 maart de DESG-Leonardprijs 2016, een prijs die toekomt aan een persoon (of groep personen) die zich verdienstelijk maakt voor het welzijn van kinderen en jongeren met diabetes.  Olivier die zelf op jeugdige leeftijd diabetes kreeg, organiseert voor de Diabetesvereniging Nederland (DVN) bijzondere activiteiten voor kinderen en jongeren met diabetes. ‘Ik weet heel goed hoe kinderen met deze aandoening zich voelen’, zegt ze. ‘Dat ze niet alleen maar met hun diabetes bezig willen zijn, maar vooral ook leuke dingen met elkaar willen doen. Dat was voor mij de motivatie om de 'SugarKidsClub' en nu onlangs 'JONG met diabetes' op te richten. Ons doel is kinderen en jongeren een leven te laten leiden met zo min mogelijk last van diabetes. Door onze activiteiten willen we kinderen en jongeren laten zien dat zij ondanks hun diabetes toch voluit kunnen leven. Het is ook belangrijk dat wij onderwerpen bespreekbaar maken, waar kinderen en jongeren niet met hun diabetesverpleegkundige over praten.'

Andere genomineerden
Inge Olivier won van twee andere genomineerden: Stichting ééndiabetes www.eendiabetes.nl en Stichting Kinderdiabetes Zeeland  www.stichtingkinderdiabeteszeeland.nl.

Vijftienhonderd euro
De DESG-Leonardprijs is genoemd naar Leonard Thompson, de jongen die als eerste mens in 1922 door Banting en Best werd behandeld met insuline. Aan de prijs is een geldbedrag van vijftienhonderd euro verbonden, door de winnaar naar eigen inzicht te besteden aan een diabetesproject.

facebook google plusInge Olivier wint leonardprijs 2016
Foto Guus Herbschleb