logo bloedsuiker
    Januari 2016
De Animas® Vibe® onder de loep

Overweegt u insulinepomptherapie of wilt u binnenkort overstappen op een nieuwe insulinepomp? Dan staat u voor een keuze waar heel wat bij komt kijken. De producent van de Animas® Vibe® zet voor u de eigenschappen van deze insulinepomp op een rij. Een pomp die uitblinkt in accuratesse en gebruiksgemak.

Klein en licht
Met een omvang van slechts 8,26 x 5,08 x 2,18 cm en een gewicht van ongeveer 105 gram is de Animas® Vibe® ongeveer zo groot en zwaar als een mobiele telefoon en kan gemakkelijk onder kleding worden verborgen. Hij gebruikt één AA-lithiumbatterij, die doorgaans een gebruiksduur heeft van 3–4 weken.

Helder en gemakkelijk
Een kleurenscherm met hoog contrast maakt het scherm gemakkelijk te lezen1 en de schermmenu's zijn gemakkelijk te begrijpen.2 Bovendien wordt de pomp geleverd in vijf schitterende kleuren: kies je favoriet!

 201601animas vibe reeks.jpg

Hij zwemt graag met u mee
Met de Animas® Vibe® insulinepomp kunt u letterlijk de duik wagen. Het duurzame apparaat is maximaal 24 uur waterdicht tot een diepte van 3,6 meter, dus u kunt douchen, zwemmen en zelfs een flinke regenbui over u heen krijgen, zonder u zorgen te maken over de werking.

Gemakkelijk te navigeren
Of u nu een technische knobbel hebt of digibeet bent, u zult ervaren dat de Animas® Vibe® gemakkelijk in gebruik is. Er zijn drie belangrijke knoppen voor het programmeren van functies, snelkoppelingen en gemarkeerde schermnavigatie; u hebt dus alle informatie die u nodig hebt snel bij de hand.

Hij kan precies worden afgestemd op wat u nodig hebt
Om aan uw wisselende behoeften tegemoet te komen, biedt de Animas® Vibe® insulinepomp kleine basaaldosisstappen (0,025 E/uur) bij alle beschikbare basale doses (0,025 E/uur tot 25 E/uur). Hiermee voldoet u aan de basale insulinebehoefte, uw lichaam heeft immers naast de insuline voor de maaltijden ook gedurende de hele dag behoefte aan een klein beetje insuline. Met de Animas® Vibe® kan dit heel nauwkeurig afgesteld worden op uw persoonlijke behoefte.

Hij is uniek, net als u
Met zijn vier verschillende programmeerbare basaaldosisprofielen is hij geschikt voor verschillende insulinebehoeften.

De kleine bolusdosisstap maakt iedereen blij
Voordat u iets gaat eten of drinken, kunt u met één druk op de pomp uw insuline toediengen. Dit wordt bolussen genoemd. Het is gemakkelijker dan ooit om precies te doseren met de kleine bolusdosisstap (0,05 E) in alle bolusbereiken (0,05 E tot 35,0 E) van de Animas® Vibe® insulinepomp.

Hij doet graag meer
Dacht u dat u met een insulinepomp uw voedselinname moet beperken en alle gerechten en tussendoortjes die u lekker vindt moet laten staan? De Animas® Vibe® biedt u toegang tot een geïntegreerde, aanpasbare voedsellijst die het tellen van koolhydraten en berekenen van bolusdoseringen eenvoudiger maakt.3

Hij blijft actief
Met onze 'Insuline aanwezig'- (IOB) functie4 wordt bijgehouden hoeveel insuline er nog in uw lichaam actief is. Hiermee wordt rekening gehouden bij de berekening van de voorgestelde bolushoeveelheid.

De IOB-functie maakt het toedienen van een bolus gemakkelijker
Kent u uw bolus? Onze functie Normale bolus berekent de benodigde insuline en dient het onmiddellijk toe. Eet u een maaltijd met veel vet, dat veel langzamer wordt opgenomen, of eet u kleine beetjes over een langere periode? Onze combinatiebolus berekent de hoeveelheid en splitst die op, zodat een deel onmiddellijk wordt toegediend (normale bolus) en een deel over een bepaalde periode (verlengde bolus).

Met infusiesets doet u niet moeilijk
Onze insulinepomp is compatibel met insuline-infusiesets met een standaard luer lock aansluiting, zodat u uit al onze alles-in-één en handmatige sets de set kunt kiezen die voor u het best geschikt is.

Downloadfunctie
Upload uw insulinepompgegevens naar de beveiligde diasend® website om geanalyseerde bloedglucose- en koolhydraatwaarden te zien in talloze verschillende typen rapporten.

Kortom een insulinepomp die u voorziet van alle gemakken.

Wilt u meer weten over het gebruik van de Animas® Vibe®.Mail ons via RA-OCDBE-ANIMASNL@its.jnj.com of neem contact op met uw diabetesbehandelaar voor meer informatie.

Meer lezen over het gebruik van een insulinepomp?

Overstappen op de insulinepomp
Opeens viel alles op z’n plaats

1 Gebaseerd op een onderzoek uit 2011 onder 183 Animas® 2020-insulinepompgebruikers, waarvan 87% het volledig eens, eens of enigszins eens was met de uitspraak: 'Het kleurenscherm is gemakkelijk te lezen'. De Animas® 2020 en de Animas® Vibe® insulinepomp hebben hetzelfde kleurenscherm.
2 Gebaseerd op een onderzoek uit 2011 onder 183 Animas® 2020-insulinepompgebruikers, waarvan 98% het volledig eens, eens of enigszins eens was met de uitspraak: 'De schermmenu's zijn gemakkelijk te begrijpen'.
3 II Bij gebruik van de diasend® software.
4 Insuline aanwezig (IOB)-waarden zijn alleen van toepassing als de functie op uw pomp is geactiveerd, en als u de functie Snel-BG of de functie Snel-KH gebruikt om een voorgestelde bolushoeveelheid te berekenen.
facebook google plusAnimas vibe handig in gebruik