logo bloedsuiker
    Oktober 2015
‘BACK TO BASIC’

Ongeveer een maand geleden ruilde ik mijn insulinepomp weer in voor pennen. Waarom? Omdat elke derde dag dat ik mijn pomp droeg mijn huid ging ontsteken en minder insuline opnam. Ik raakte daardoor ontregeld en ging ik me steeds vermoeider voelen.

201508nena 1 _Fotor.jpg

Sinds ik weer spuit voel ik me een stuk beter. Wel merk ik dat ik ontzettend lui ben geworden door de pomp. Ik at veel meer tussendoor omdat ik gemakkelijk kon bolussen. Elke keer dat ik nu insuline spuit vragen mensen ‘Wat is dat?’, ‘Wat heb jij?’, ‘Moet dat écht altijd?’ of ‘Doet dat niet pijn?’.

201508insuline spuiten overdag_Fotor.jpg

’s Nachts word ik nog wel eens te hoog wakker. Vroeger kon ik dan met twee drukken op mijn pomp weer rustig gaan slapen. Nu moet mijn bed uit om insuline te spuiten: bah.
Overstappen van een pomp naar spuiten is erg wennen. Alsof ik opnieuw diabetes krijg. Gelukkig begin ik mijzelf al een stuk fitter te voelen; meer naalden, veel vragen of minder slaap kan ik daardoor wel hebben.

201508s nachts insuline spuiten_Fotor.jpg

facebook google plusProfielfotoNena
Nena Broersen (19) woont in Amsterdam en studeert Media Informatie en Communicatie. Ze heeft sinds september 2010 diabetes type 1.