logo bloedsuiker
Stabiele kerst met app Platemate®
Uitgave 10 - 2015
Geert Egghe heeft een dochter met diabetes en ontwikkelde de app Platemate® waarmee zij makkelijk koolhydraten kan tellen. Hij geeft vier tips voor stabiele glucosewaarden tijdens de kerstdagen.

Hoe maakt u gezonde keuzes voor hart- en bloedvaten?
Uitgave 9 - 2015
201509vervang zout door andere kruiden homepage.jpgEet minder zout, meer plantaardig en verban suikerhoudende dranken van uw dagelijkse menu. Drie keuzes die goed zijn voor uw hart- en bloedvaten. Bovendien vermindert u hiermee de kans op diabetes type 2. De nieuwe voedingsadviezen van de Gezondheidsraad in vogelvlucht.

Ruimte voor koolhydraatarm in voedingsrichtlijn
Uitgave 2 - 2015
201502no carbs homepage.jpgDiëtist en diabetesverpleegkundige Harriët Verkoelen begeleidt al jaren mensen met een koolhydraatarme leefstijl. Ze is blij met de nieuwe voedingsrichtlijn voor mensen met diabetes. In deze richtlijn staat dat koolhydraatbeperking op de korte termijn beter is dan vetbeperking, zowel voor het gewicht en bloedglucosewaarden, als voor hart- en bloedvaten, vooral voor mensen met diabetes type 2 en overgewicht. ”
Harriët Verkoelen legt uit en GEEFT TIPS VOOR ELKE DAG.

Sport en diabetes: al doende leert men!
Uitgave 8 - 2014
201408_Ger Casparie-003 homepage.jpgVeel mensen met diabetes zijn voorzichtig met sport omdat ze bang zijn hypo’s te krijgen. Heel jammer, want sporten is fijn en juist heel goed bij diabetes. Lees hier de tips and tricks uit de praktijk, van drie enthousiaste sporters met diabetes!

Quinoa op zijn oosters
Uitgave 3 - 2014
201403Quinoa homepage.jpgOp de redactie ontvingen we een recept van Suzy. Suzy is 64 en heeft pre-diabetes, een voorstadium van diabetes type 2.....

Wat te doen bij maag- en darmproblemen?
Uitgave 11 - 2013
201312voeding shutterstock_homepage.jpgLast van een opgeblazen gevoel of obstipatie? Misschien legt u zelf de link niet zo snel, maar die klachten kunnen het gevolg zijn van diabetes. Voedingstips kunnen helpen de rust in uw buik terug te laten keren.

Proost! Geniet met mate, ook bij diabetes
Uitgave 4 - 2013
201304voeding.proost homepage.jpgEen koel biertje op het terras, een glas rosé tijdens de barbecue of een wijntje bij het eten op uw vakantiebestemming. Als de zon zich van haar beste kant laat zien, drinken meer mensen samen een glaasje. Gezellig, als u tenminste niet verrast wordt door een vervelende hypo. Het is daarom goed om te weten wat het effect van alcohol is op uw bloedglucosewaarden. Met die kennis blijft het genieten, zo’n glaasje.

Quinoa, het nieuwe wonderproduct?
Uitgave 3 - 2013
201303Quinoa homepage.jpgQuinoa staat op dit moment erg in de belangstelling en lijkt het nieuwe voedingsmiddel voor mensen met diabetes. Klopt dit?

RAUWE LOFSALADE MET PEER EN FETAKAAS
Uitgave 1 - 2013
Marijo de Graaf stuurde één van haar lekkerste groenterecepten naar de redactie van Bloedsuiker en won daarmee een dinerbon t.w.v. € 75,-. Volgens haar is de salade: “Makkelijk, goedkoop en snel klaar.”

Tonijnkoekjes
Uitgave 10 - 2012
Corien Maljaars beoordeelt de Koreaanse tonijnkoekjes die zijn ingestuurd door Frans van der Linde. Volgens deze liefhebber van de Aziatische keuken zijn deze tonijnkoekjes simpel, zeer vlot klaar en bijzonder lekker.

Heerlijke Spaanse zomergerechten
Uitgave 5 - 2012
Koude grove tomatensoep en spread van rauwe bloemkool. Deze twee zomerrecepten zijn ingezonden door de in Spanje woonachtige Katja Hendriks. Sinds twee jaar volgt ze het Dr. Frank dieet.

Voorkom bloedglucosepieken na de maaltijd
Uitgave 4 - 2012
201204voeding.markt 2_frontpage.jpgEen flinke bloedglucosestijging na de maaltijd is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten bij mensen met diabetes. Wat kunt u doen om bloedglucosepieken na de maaltijd te voorkomen?

Smaakvolle pastasaus boordevol groente
Uitgave 3 - 2012
Karin Mol stuurde een vegetarisch pastarecept naar de redactie van Bloedsuiker. Diëtist Corien Maljaars heeft het onder de diabetesloep gelegd en beoordeelde dit recept als ‘diabetesproof’.

Vetten in de schijnwerpers
Uitgave 1 - 2012
201111vetten. roomboter_homepage.jpgVerzadigde en onverzadigde vetten, transvetten, DHA, ALA en omegavetten. Welke vetten zijn nu gezond en welke niet?
Tien vragen over vetten.

Gezonde oliebollen
Uitgave 10 - 2011
201110oliebollen_homepage.jpgIn dit nummer een lekker recept voor oliebollen, met het oog op de komende feestdagen. Bovendien krijgt u tips hoe u uw oliebollen gezonder kunt maken.

Pastinaaksoep
Uitgave 9 - 2011
201109pastinaak_homepage.jpgTiny van Loosbroek (68) uit ’s-Hertogenbosch stuurde een heerlijk recept van pastinaaksoep naar de redactie van Bloedsuiker. Naast diabetes, heeft ze een lactose-intolerantie en is ze allergisch voor citrusfruit. Dit betekent dat ze alles zelf maakt en veel recepten aanpast. Diëtist Corien Maljaars beoordeelt of de pastinaaksoep “diabetesproof” is.

Voeding: heilzaam of niet?
Uitgave 7 - 2011
201107cranberries_thumbnail.jpgKoffie, cranberries, walnoten, drop en kaneel. Voedingsmiddelen waaraan soms de meest heilzame eigenschappen worden toegedicht. Wat is waar?

Wat is nieuw in de Voedingsrichtlijn?
Uitgave 5 - 2011
201105voeding.lage GIhomepage.jpgDat er wereldwijd veel mensen met diabetes zijn, heeft een voordeel: er wordt veel onderzoek naar deze chronische aandoening gedaan. En dus ook naar voeding en diabetes. De verkregen inzichten, zijn nu samengevat in de “NDF Voedingsrichtlijn 2010 voor diabetes”. Wat is het nieuws?

Vegetarische groentetaart
Uitgave 4 - 2011
201104diabetesproof 2klein.jpgMàrria van Winkel (51) laat haar favoriete recept, een vegetarische groentetaart die nog stamt uit haar studententijd, beoordelen door diëtist Corien Maljaars. Valt er nog wat te verbeteren?

Na de operatie: wat kun je nog eten?
Uitgave 2 - 2011
Flink veel afvallen is mogelijk met een maagverkleining of -omleiding. Maar wat kan en mag u eten als u zo’n ingreep hebt ondergaan. Lees hier wat de adviezen zijn, zowel vóór als ná de operatie.

Kalfsreepjes met tagliatelle en spinazie
Uitgave 1 - 2011
201101diabetesproof  Nel Wagemans.jpgDiëtist Corien Maljaars beoordeelt het recept “Kalfsreepjes met spinazie en tagliatelle” dat is ingezonden door Nel Wagemans uit Nijmegen.

Verse makreel met tomatensaus uit de oven zonder toegevoegde vetten
Uitgave 12 - 2010
201012diabetesprooof recept Det Weijde100.jpgDet Weijde stuurde dit recept naar de redactie van Bloedsuiker en liet het beoordelen door diëtist Corien Maljaars. Lees haar reactie.

Veelgestelde vragen over voeding
Uitgave 11 - 2010
201011voeding.koolhydraatarmbrood.jpgKoolhydraatarm brood, aspartaam, fruit en zout. Regelmatig krijgt de redactie van Bloedsuiker vragen over deze onderwerpen. Daarom zetten we in dit artikel de antwoorden op een rij.

Het effect van chroom- en kaneelsuppletie
Uitgave 10 - 2010
Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat kaneel- en chroomsupplementen een gunstig effect zouden hebben op de diabetesregulatie van mensen met diabetes type 2. Wat blijkt uit wetenschappelijke onderzoeken? Nanno Kleefstra onderzocht het.

Afvallen door therapie
Uitgave 8 - 2010
201008voeding.jpgDiabetes type 2 en overgewicht is geen goede combinatie. Afvallen dus! Maar voor veel mensen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt vooral als er sprake is van zogenoemd emotioneel eten.

Lekkere venkelsoep
Uitgave 7 - 2010
201007diabetesproof recept.jpgLouise van Stuijvenberg Blenkers (46) mailde de redactie van Bloedsuiker haar recept van venkelsoep en liet het beoordelen door journalist en diëtist Corien Maljaars. Is haar recept diabetesproof?

Het digitale kookboek
Uitgave 6 - 2010
201006voeding homepage.jpgAls u op zoek bent naar nieuwe recepten voor meer variatie in de keuken, biedt internet uitkomst. Een recept zoeken op internet gaat vaak gemakkelijker dan in een kookboek. Tenminste, als u weet waar u moet zoeken. Een korte cursus ‘watertandend wegwijs op het web’.

Zeewolf uit de oven
Uitgave 4 - 2010
201004recept diabetesproof frontpage.jpg‘Wij houden van lekker eten’

Hoe gezond zijn Lightproducten?
Uitgave 3 - 2010
De schappen van de supermarkt staan vol met lightproducten. Het klinkt aantrekkelijk en gezond, maar is het ook zoveel beter voor uw gezondheid? En hoe zit het met de zoetstoffen die er vaak aan zijn toegevoegd?

Volkoren brood helpt diabetes voorkomen
Uitgave 3 - 2010

Voorkom hypo's tijdens sporten
Uitgave 1 - 2010
Tegen overtollige kilo’s, goed voor de conditie en fijn voor de geest: bewegen. Voor mensen met diabetes type 2 heeft bewegen ook nog als voordeel dat het de insulinegevoeligheid verbetert. Kortom: bewegen is slim, liefst elke dag. Wees wel voorbereid en hou bijvoorbeeld rekening met uw voeding en uw medicatie.

Gezond eten met een beperkt budget
Uitgave 11 - 2009
200911voeding_homepage.jpgVoor mensen met diabetes is gezond eten eigenlijk een must. En is dat duur? Dat is vaak maar een idee. Want gezond eten kan met iedere beurs, hoe dik of dun die ook is. Met wat creativiteit in de keuken, bewust inkopen doen, niets onnodig weggooien en rekening houden met het seizoen is ook gezond eten niet duur.

Eetjemetonsmee.nl
Uitgave 11 - 2009
200911Bas-voorgerecht.jpgBrik met een paddenstoelen- en uienvulling uit Algerije.

Lekker voorgerecht voor vier personen,
ook geschikt voor mensen die met een beperkt budget een menu op tafel willen zetten.

Andere gezonde voeding
Uitgave 9 - 2009
“Lage bloedglucosewaarden, hoge vetverbranding”. Zo luidt de subtitel van het boek “Andere gezonde voeding”, geschreven door diëtist en diabetesverpleegkundige Harriët Verkoelen. In haar boek pleit ze voor een andere verhouding tussen de eiwitten, vetten en koolhydraten in onze voeding.

Eetjemetonsmee.nl
Uitgave 8 - 2009
200908Fleur.jpgThaise Tom Ka Kai (kokoskippensoep)
Voorgerecht, recept voor vier personen.

Hypo handvaten
Uitgave 7 - 2009
200907voedingsuikerhome.jpgDe klachten bij een hypo zijn voor iedereen anders: onder andere trillen, zweten, vermoeidheid, honger of een wisselend humeur kunnen optreden. Welke klachten u ook heeft, een hypo is vervelend. Het zou mooi zijn als u deze lage bloedglucosewaarden zoveel mogelijk kunt voorkomen. En als u toch een hypo heeft, is het prettig en belangrijk om zo snel mogelijk weer een normale glucosewaarde te krijgen.

www.eetjemetonsmee.nl
Uitgave 4 - 2009
200904roy_hoofdgerecht110.jpgKogelbiefstuk met bospaddenstoelen- saus, aardappelen uit de oven en wilde spinazie

Coeliakie en diabetes;
een moeilijk duo
Uitgave 3 - 2009
200903voedingglutenallergie70.jpgLast van ‘gevoelige’ darmen, vaak diarree, vermoeid en dat soms al na het eten van een kruimeltje brood. Dat kan gebeuren als iemand een glutenallergie (coeliakie) heeft. Deze allergie en diabetes komen relatief vaak in combinatie voor.

Eten en drinken voor een gezond gebit
Uitgave 2 - 2009
Poetsen (twee keer per dag twee minuten), flossen, ragen en tandenstokers gebruiken; dat zijn de bekende adviezen om uw gebit gezond te houden. Maar is het bijvoorbeeld nodig om de tanden te poetsen als u
’s nachts iets heeft gegeten vanwege een hypo?

www.eetjemetonsmee.nl
Kerstrecept
Uitgave 10 - 2008
200810Rosa-hoofdgerecht.jpgGestoofde tamme konijnenbout op Italiaanse wijze met geroosterde vergeten groenten.

Hoofdgerecht voor vier personen.

www.eetjemetonsmee.nl:
Zeeuwse mosselen
Uitgave 9 - 2008
Tagliatelle met Zeeuwse mosselen

Hoofdgerecht voor vier personen

Voedsel voor uw zenuwstelsel
Uitgave 7 - 2008
200807voedingbroodjeeiemail.jpgUw zenuwstelsel heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Zo zijn verschillende
B-vitamines nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel en ook visvetten dragen een belangrijk steentje bij. Er zijn echter weinig onderzoeken gedaan naar het effect van voedingsstoffen op neuropathie.

Kies een recept van www.eetjemetonsmee.nl
Uitgave 6 - 2008
200806couscoustaartje_email.jpgTaartje van couscous met geroosterde groenten en portobello.


Hoofdgerecht voor 4 personen.

Anders eten tijdens de vakantie
Uitgave 5 - 2008
Niets zo lekker als vakantie vieren. Geen verplichtingen, meer tijd voor uw gezin en
vrienden en genieten van de zon en misschien wel een andere omgeving.
Eén ding is jammer: u kunt nooit eens een dagje vakantie nemen van uw diabetes.

Kunnen mensen met diabetes vegetarisch eten?
Uitgave 3 - 2008
Wat is de overeenkomst tussen Richard Gere, Antonie Kamerling, Wouter Bos en Madonna? Ze eten geen vlees. Zij zijn niet de enigen, want steeds meer mensen besluiten het vlees achterwege te laten. Kunnen mensen met diabetes ook vegetarisch eten? En, waarop moeten ze dan letten?

Kies een recept van www.eetjemetonsmee.nl
Uitgave 2 - 2008
garnalen100.jpgGamba's met tros-cherrytomaatjes
(voorgerecht)

Nieuw! Online kookprogramma voor mensen met diabetes
Uitgave 4 - 2007
Eten is lekker en koken is leuk. Ook als je diabetes hebt! Dat straalt van het beeldscherm af als u het nieuwe online kookprogramma op de website van Young Voices bekijkt. In enkele filmpjes van het programma "Koken in Beeld" is Rosa te zien, een meisje van achttien jaar met diabetes. Bloedsuiker sprak met haar en met diëtiste Corine Vernooij die het programma begeleidt.

Genieten van eten en toch afvallen?
Uitgave 3 - 2007
Ben je aangetrokken door de aanlokkelijke kop boven dit artikel? Dikke kans dat je ook wel eens een dieetboek hebt gekocht! Want de echte bestsellers vind je tegenwoordig bij de dieetboeken.

Recepten uit verschillende keukens
Uitgave 2 - 2007
Traditionele recepten gaan vaak van moeder naar dochter, zeker in het buitenland. Soms wordt er een persoonlijke draai aan gegeven en soms blijft een recept generatie op generatie bewaard. Traditionele recepten horen bij de cultuur van een land en laten iets zien over de gewassen die er groeien en de dieren die er leven. Het is leerzaam, inspirerend en lekker om eens een recept uit een ander land te proberen. Zeker onderstaande recepten. Deze authentieke recepten zijn aangepast zodat ze passen binnen de richtlijnen voor mensen met diabetes.

Gezonde kindervoeding bij diabetes of overgewicht
Uitgave 1 - 2007
Bloedglucosewaarden controleren als je net lekker aan het spelen bent, regelmatig naar het ziekenhuis, een hypo in de klas of tijdens zwemles… Het valt niet mee om diabetes te hebben als je jong bent. Gelukkig is een gezonde voeding voor een kind mét diabetes nagenoeg hetzelfde als voor een leeftijdsgenoot zonder diabetes.

De voordelen van vezels
Uitgave 4 - 2006
Vertelt u uw (klein)kinderen ook dat bruin brood veel gezonder is dan wit brood? En vertelt u er ook bij waarom? Juist ja, omdat in bruin brood meer vezels zitten. Maar weet u ook waar die vezels allemaal goed voor zijn? Bloedsuiker zet het voor u op een rij.

Vitamines en mineralen
Uitgave 3 - 2006
Een tabletje chroom om de bloedglucosewaarden stabiel te houden en een vitaminepil omdat u aan het lijnen bent of omdat u zich wat slapjes voelt. Is dat allemaal nodig? Dit artikel beschrijft de laatste stand van zaken met betrekking tot vitamines en mineralen bij diabetes.

Slankmakers van de drogist
Uitgave 2 - 2006
Een pond per week afvallen, of toch liever wat sneller? Snelle resultaten worden beloofd en soms gerealiseerd door maaltijdvervangers. De kilo's verdwijnen als sneeuw voor de zon! Maar gaan die producten wel samen met diabetes en waarmee moet u rekening houden?

Drank is meer dan je denkt
Uitgave 1 - 2006
Koolhydraten hebben invloed op het glucosegehalte in uw bloed. Te vaak vergeten mensen met diabetes bij het tellen van hun koolhydraten de dranken. Echter, dranken kunnen bolstaan van koolhydraten.

Verleng uw leven met ...chocolade
Uitgave 4 - 2005
Onderzoekers zoeken al jaren naar hét recept voor langer leven. Veel onderzoek richt zich op een farmaceutische oplossing: een wonderpil die iedereen zou moeten slikken. Maar bestaat er ook oiets als een wonderdieet? Onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum vinden van wel. Zij bedachten een dieet waarmee u vier tot zes jaar langer zou kunnen leven.

Roken en diabetes
Uitgave 3 - 2005
Nederlanders roken minder. In 2004 was 72% van de Nederlandse bevolking van vijftien jaar en ouder niet-roker. Tien jaar daarvoor lag het percentage niet-rokers nog op 67%. En dat is goed! Roken heeft namelijk ontzettend veel nadelige gevolgen. Dat geldt voor iedereen, maar nog eens extra voor mensen met diabetes.

Sporten of bewegen? De voorzorgsmaatregelen op een rij
Uitgave 2 - 2005
Bewegen is goed voor u. Het maakt uw lichaam gevoeliger voor insuline. Bovendien verbruikt u extra energie in de vorm van glucose en vetten tijdens lichamelijke activiteit. Om te vermijden dat u een te laag bloedglucosegehalte krijgt (een hypo) is het belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen als u gaat bewegen. Waar moet u op letten?

Transvet nog ongezonder dan verzadigd vet
Uitgave 1 - 2005
Slechts zeven procent van de mensen heeft er wel eens van gehoord: transvet. En dat terwijl transvet volgens deskundigen veel slechter is voor ons cholesterolgehalte dan verzadigd vet! Fabrikanten zijn nu druk in de weer om het gehalte aan transvet te verlagen in producten als koek, gebak, zoutjes en gefrituurde snacks. Maar ook zelf kunt u aan de slag in de strijd tegen transvet. En dat is zeker geen overbodige luxe, want diabetes is ook een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Gezonde winterkost, vol vitamines
Uitgave 4 - 2004
Gezond de winter door, dat wil iedereen. Daarom letten veel mensen juist tijdens de wintermaanden extra goed op wat ze eten. Vooral het slikken van extra vitamines neemt toe zodra de ‘R' weer in de maand zit. Maar is dat wel echt nodig?

Voeding
Uitgave 3 - 2004
Stel: u eet een boterham. Hoe lang duurt het voordat de koolhydraten in uw bloed zijn opgenomen? En hoe snel gaat dat bij een appel? Een maat daarvoor is de glycaemische index. Gouden toekomst voor de glycaemische index?

Atkinsdieet: oplossing voor overgewicht?
Uitgave 2 - 2004
Het Atkinsdieet is terug van weggeweest. Het dieet uit 1972 is niet alleen een hype in Amerika en Engeland. De nieuwe editie van het boek ‘Dr. Atkins' nieuwe dieetrevolutie' vliegt ook in Nederland over de toonbank.

Zo gezond als een vis
Uitgave 1 - 2004
Vis eten is gezond! De unieke visvetzuren uit vooral vette vis verkleinen de kans op hart- en vaatziekten. Waarschijnlijk zijn die visvetzuren ook nog goed voor onze hersenen. Dus: eet één à twee keer per week vis.

Beperk de risico's van het metabool syndroom
Uitgave 4 - 2003
Een gezonde leefstijl is de beste behandelmethode voor het metabool syndroom. Hoe dat te doen, vertelt diëtist Corine Vernooij.

Ontbijt: een goede start van de dag!
Uitgave 3 - 2003
Is het verstandig afwijkende nuchtere bloedglucosewaarden (te laag of te hoog) te beïnvloeden met wel of niet ontbijten?

VakantieVoeding ABC
Uitgave 2 - 2003
Koffers pakken, zorgen dat planten verzorgd zijn, reisdocumenten in orde brengen. Allemaal zaken die iedereen moet regelen. Met diabetes moet u vaak een stapje extra doen qua voorbereiding op de reis. Loop daarvoor dit VakantieVoeding ABC eens door.

Feit of fabel?
Uitgave 1 - 2003
Soms weet je niet meer wat je moet geloven. Is knoflook inderdaad een wondermiddel? Blijf je echt gezond met groene thee en zit er werkelijk zoveel ijzer in spinazie? Over voeding wordt veel geschreven en daar zit een hoop onzin tussen. In dit artikel zetten we een aantal fabels en feiten voor u op een rijtje.

Goed eten tijdens de zwangerschap
Uitgave 4 - 2002
Diabetes en zwangerschap is een combinatie die voorzichtig moet worden aangepakt. Natuurlijk staat een goede instelling met stip op de eerste plaats. Maar zwanger zijn betekent ook: meer aandacht voor gezond eten.

Koken met seizoensgroenten
Uitgave 3 - 2002
Door import is in de winkel nauwelijks nog te zien welke groenten van het seizoen zijn. Zo kunt u het hele jaar door zomergroenten als tomaten en komkommer kopen. Toch gaat er niets boven verse seizoensgroenten uit ons eigen landje, zoals spruitjes, witlof en boerenkool. Boordevol vitamines en voedingsvezels. Dus goed voor uw gezondheid! Want voor iedereen met diabetes is het verstandig extra goed op de vitamines te letten.

Eten als vijand Eetstoornissen
Uitgave 2 - 2002
Geobsedeerd door de weegschaal? Bijna niets meer eten of juist grote eetbuien? Alleen nog maar denken aan eten? Dan is er sprake van een eetstoornis.
En daarvoor lijken mensen met diabetes extra gevoelig te zijn...

Minder kilo's voor een betere instelling
Uitgave 1 - 2002
Overgewicht en diabetes mellitus: een slechte combinatie. Te veel kilo's zitten iemand met diabetes namelijk letterlijk in de weg. Overgewicht verhoogt de insulineresistentie en verslechtert de diabetesinstelling. Een paar kilo minder doet vaak al wonderen.

Op dieet! Maar toch feestelijk eten
Uitgave 4 - 2001
Mensen met diabetes mellitus zullen niet altijd meer de beperkingen voelen van hun 'dieet'. Want het letterlijk alles op een weegschaaltje leggen en een totaal verbod van suiker zoals het vroeger was is niet meer van deze tijd. Het 'dieet bij diabetes mellitus' is tegenwoordig meer een gewone gezonde voeding. Het wordt een ander verhaal als door complicaties ook rekening moet worden gehouden met eiwitten en/of zout in het dieet.

Voeding
Uitgave 3 - 2001
Bent u te zwaar? Afvallen is niet gemakkelijk, maar absoluut de moeite waard. U doet er uw gezondheid in ieder geval een groot plezier mee.

Voeding
Uitgave 2 - 2001
Wat is er op een zwoele zomeravond leuker dan met vrienden rond een smeulend houtskoolvuurtje te zitten en te smullen van allerlei speciale barbecuegerechten? Mocht u denken dat barbecuen niet gezond is of niet past binnen uw dieet, dan heeft u het mis. Met een beetje opletten is een barbecue heel verantwoord en gezond. Met de lekkere recepten en de tips in dit artikel is de barbecue gegarandeerd een succes.
facebook google plus