logo bloedsuiker
    Juli 2015
Wad(t) lopen,
Járen geleden hadden we als werkgroep Diactief van de Diabetesvereniging Nederland een weekend wadlopen georganiseerd. Wat zou de tocht vanwege de inspanning met onze bloedsuikers doen?Als begeleider(s) gingen onder andere een arts en fysiotherapeut mee. De avond voorafgaand aan het wadlopen, kregen wij uitgebreid te horen wat de tocht vanwege de inspanning, zeer waarschijnlijk met onze bloedsuikers zou doen. Wij spraken dan ook met de gidsen af dat deze groep onderweg even wilde 'prikken'. De tocht was geweldig en we bereikten, allen een geweldige ervaring rijker, Schiermonnikoog.

Met dit in mijn achterhoofd togen dochter en ik naar het hoge Noorden. Ik gewapend met plastic zakjes om mijn pomp in te verpakken, want waden doe je op het wad!!! Soms tot aan je middel maar vaker tot aan je kuiten. Verder in mijn rugzak naast droge kleding: meter, druivensuiker, flesje AA, krentenbollen, want dat hapt zo heerlijk weg EN levert veel energie (een klein bolletje van 50 gr al 25 gr kh!), en natuurlijk voldoende water.

Wadlopen is behoorlijk zwaar. Afhankelijk van je conditie natuurlijk. Zeehondjes die heerlijk liggen te zonnen op het drooggevallen wadMaar je bent een aantal uren onderweg en ploetert zo nu en dan door zwaar slik die de schoenen van je voeten lijken te zuigen.
A propos schoenen, belangrijk in deze is goed schoeisel. Het wad is bezaaid met zeer scherpe Japanse oesters, waar je je voeten makkelijk aan open kunt halen! Maar....... het is ZO prachtig!!!! Je krijgt oneindige zandvlaktes te zien. Af en toe een bootje die drooggevallen is, wachtend op het tij om weer verder te kunnen varen. Zeehondjes die heerlijk liggen te zonnen op het drooggevallen wad. Het is een droom!

Wat wandelen of wad lopen? Het is fijn! Het maakt je hoofd leeg. Waar je ook loopt of wat je ook doet, zolang je maar goed voorbereid op weg gaat is het een feestje!!!!

Ik wens u veel wandelplezier deze zomer!
facebook google plusjoan en dochter
Joan Balder (57) heeft diabetes type 1 sinds haar 17de en draagt een insulinepomp.
Ze werkt(e) jaren in de cosmetica en houdt zich nu vooral bezig met vrijwilligerswerk en mantelzorg voor haar ouders