logo bloedsuiker
    Juni 2015
Reisverzekering en diabetes
Waar moet u opletten?

De meeste Nederlanders sluiten een reis- en annuleringsverzekering af voordat ze op vakantie gaan. Let hierbij, als u diabetes heeft, op de volgende twee punten:

Meerkosten niet verzekerd
Vallen de kosten in het buitenland hoger uit, dan worden die niet gedekt door de basiszorgverzekeringOp de eerste plaats is het goed om te weten dat ziektekosten die u maakt in het buitenland, vaak gedekt zijn vanuit uw basiszorgverzekering in Nederland. Echter, vallen de kosten in het buitenland hoger uit dan u in Nederland voor die zorg zou maken, dan zijn de meerkosten niet gedekt door uw basiszorgverzekering. Het is wel mogelijk dat een aanvullende verzekering de meerkosten uitbetaald.
Blijken eventuele medische kosten in het buitenland niet of niet volledig gedekt te worden door uw zorgverzekeraar, sluit dan een reisverzekering af waarin medische kosten in  het buitenland zijn opgenomen.
U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren waarvoor u wel of niet verzekerd bent in het buitenland.

Diabetes is een bestaande aandoening
Sommige reisverzekeringen dekken een ongeval als gevolg van een bestaande aandoening nietOp de tweede plaats kunt u bij uw reisverzekering checken of zij een ongeval als gevolg van een bestaande aandoening (diabetes in uw geval) dekken tijdens het reizen. Veel reis- en annuleringsverzekeringen hebben namelijk een clausule waarin staat dat ongevallen ten gevolge van bestaande aandoeningen zijn uitgesloten.

Meer informatie
Bij vragen of onduidelijkheden kunt u informeren bij uw zorgverzekering of bij de DVN, (Diabetes Vereniging Nederland). Voor leden hebben zij een speciale reis- en annuleringsverzekering.

http://www.dvn.nl/verzekeringen/reisverzekering-en-annuleringsverzekering

facebook google plus