logo bloedsuiker
    Maart nr 2 2015
Bak een (zoutarm) koekje
Een verlaging van negen naar zes gram zout per dag betekent jaarlijks zo’n 2.000 minder sterfgevallen, aldus de Nierstichting. Om zoutarm eten te stimuleren, start deze stichting die geld bijeenbrengt voor onderzoek naar nierziekten, met de verkoop van speciale bakpakketten om met minder zout koekjes en andere gerechten te bakken. Want wie van zijn nieren houdt, eet minder zout, aldus de Nierstichting.
 
Bijna iedereen in Nederland (85%) eet te veel zout. Dat gebeurt vaak zonder dat we het weten, want zout zit als smaakmaker in talloze producten. Te veel zout verhoogt de bloeddruk en daarmee het risico op nierschade. Minder zout betekent ook dat minder mensen kans lopen op nierfalen waardoor ze gedialyseerd of mogelijk zelfs getransplanteerd moeten worden. Elke gram minder zout scheelt jaarlijks minstens 60 patiënten die moeten gaan dialyseren. De Nierstichting weet als geen ander wat het betekent om te leven met nierschade of nieren die helemaal niet meer werken.
 
Minder zout, net zo lekker
Eten met minder zout, is net zo lekker. Veel mensen willen dat ook en zijn op zoek naar alternatieven voor zout en informatie over lekker zoutarm koken. Daarom verkoopt de Nierstichting speciale bakpakketten die lekker en zoutarm bakken mogelijk maken. Het bakpakket bestaat uit een koekjesuitsteker in de vorm van een nier, een koekjesrecept en een online kookboekje met volop inspiratie voor zoutarme bakrecepten.
De speciale doos waarin het pakket wordt thuisbezorgd, bevat ook verkoopzakjes en is tevens een display. Het is namelijk de bedoeling dat kopers van het pakket hun koekjes aan de man brengen. De opbrengst is bestemd voor de Nierstichting, die daarmee nierschade kan helpen voorkomen.
 
Bak mee voor nierpatiënten
Help mee om meer mensen bewust te maken van het belang van minder zout, én laat iedereen proeven dat bakken met minder zout heerlijk is. Bak zoutarme koekjes voor de Nierstichting! Bestel het speciale bakpakket inclusief zoutarme bakrecepten voor € 5,00.

Op actie.nierstichting.nl/koekjesbakken leest u hoe het werkt.
facebook google plusBeeld-kindjes-koekjes-bakken