logo bloedsuiker
    December 2, 2014
Op de koffie bij Gordon

Afgelopen zomer opende Gordon de koffiezaak ‘Blushing’ in het centrum van Blaricum. De ontbijt- en lunchzaak is tot nu toe erg succesvol. Blushing voert ‘low-sugar’ producten. Er wordt zo weinig mogelijk met geraffineerde suikers gewerkt. In plaats daarvan worden stevia of andere suikervervangende middelen gebruikt. Gordon, die zelf diabetes heeft, wil hiermee mensen een gezond horeca-alternatief bieden. En niet onbelangrijk: van elk verkocht product gaat 0,5 eurocent naar het Diabetes Fonds!

U kunt met een gerust hart koffie gaan drinken bij Blushing en hoe meer, hoe beter. Dit is niet alleen gunstig voor het Diabetes Fonds maar ook voor u. Eerder dit jaar publiceerde het vakblad Diabetologia een onderzoek van de Harvard universiteit waarin ze schreven dat koffie de kans op diabetes type 2 verkleint, en hoe meer u ervan drinkt, hoe beter. Mensen die hun dagelijkse koffie-inname verhoogden met één kopje, liepen na vier jaar 11% procent minder risico op diabetes type 2. Wie daarentegen de koffie-inname met meer dan één consumptie per dag verminderde, had 17% meer kans om na vier jaar diabetes te krijgen.

facebook google plus



SP Blushing030714 9


Blushing food0278