logo bloedsuiker
    December 2, 2014
Geef voor insulin for life

Rondom de kerst staan veel mensen stil bij andere mensen die het minder goed hebben getroffen. Deze foto’s zijn afgelopen jaar gemaakt in Syrië. De mensen op de foto’s hebben diabetes en bedanken de Nederlandse afdeling van Insulin for Life. Deze non-profit organisatie zamelt wereldwijd insuline en diabeteshulpmiddelen in voor mensen met diabetes in ontwikkelingslanden, oorlogs- en/of rampgebieden.

Ook u kunt geven
Soms komt het voor dat u insuline, een bloedglucosemeter of teststrips over heeft. Deze spullen kunt u opsturen naar Insulin for Life Nederland. Deze organisatie zorgt ervoor dat de spullen terechtkomen daar waar ze het hardst nodig zijn.

Opgericht in Australië, actief in 79 landen
Het feit dat er mensen overlijden omdat ze geen toegang hebben tot insuline, vindt hij onacceptabel Insulin for Life is in 1999 in Australië opgericht door Ron Raab, een econoom die sinds zijn zesde diabetes heeft. Het feit dat het levensreddende medicijn insuline in westerse landen wordt weggegooid, terwijl in derdewereldlanden kinderen overlijden omdat ze geen toegang hebben tot insuline, vindt hij onacceptabel. Het hoofdkantoor van Insulin for Life zit in Australië. Verder zijn er filialen in de Verenigde Staten en Europa. Op dit moment helpt Insulin for Life 79 ontwikkelingslanden. De kosten voor inzameling en verzending worden betaald uit bijdragen van donateurs en sponsors. De medewerkers van Insulin for Life doen hun werk op vrijwilligersbasis.

Wat kunt u doen?
Geef uw voorraad niet gebruikte, ongeopende insuline, glucosestrips, naalden en lancetten af bij een diabetesbehandelaar, apotheek, huisarts of praktijkondersteuner bij u in de buurt. Zij kunnen contact opnemen met Nynke Landman, van Insulin for Life Nederland via insulinforlife.nl@gmail.com.

Zelf opsturen?
U kunt ook zelf uw spullen opsturen à € 6,75 verzendkosten naar: Insulin for Life Nederland, Nynke Landman, Sylspaed 5, 8618 NW Oosthem.

Lees meer op www.insulinforlife.nl

facebook google plusinsulinforlife


insulinforlife 4


insulinforlife 6