logo bloedsuiker
    December 2014
Check uw zorgpolis

Aan het einde van het jaar heeft u de gelegenheid om te veranderen van zorgverzekeraar. Op het gebied van diabetes hebben zorgverzekeraars wijzigingen doorgevoerd. Reden voor u om uw polis goed te bestuderen. Helaas is nog niet alles rondom de nieuwe polissen duidelijk op het moment van verzending van deze nieuwsbrief, 5 december 2014.

Blijft uw meter vergoed?
Sommige zorgverzekeraars hebben een beperkt aantal bloedglucosemeters (o.a. CZ, Delta Lloyd en OHRA) opgenomen in hun pakket, andere verzekeraars vergoeden alle meters. Voor u kan dit betekenen dat u een andere glucosemeter moet gaan gebruiken of van zorgverzekeraar moet wisselen. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij uw leverancier van diabeteshulpmiddelen of zorgverzekeraar.

Contracten
Nog niet alle contracten zijn rond. Hierin kunnen dus nog veranderingen optredenDaarnaast is het belangrijk om te controleren of uw zorgverzekeraar een contract heeft met de leverancier (postorder) van uw diabeteshulpmiddelen. Dit kan ook een apotheek zijn. Is dit niet het geval dan kunt u problemen krijgen met de vergoeding van uw diabeteshulpmiddelen en moet u wellicht overstappen naar een andere leverancier of kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Op het moment van verzending van deze nieuwsbrief, 5 december 2014, zijn nog niet alle contracten tussen zorgverzekeraars en leveranciers van diabeteshulpmiddelen rond. Hierin kunnen dus nog veranderingen optreden. In de nieuwsbrief van 19 december zullen we u hierover duidelijkheid geven.

Vergelijken
Op de volgende sites kunt u zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. De uitkomsten van de vergelijkingen kunnen van elkaar verschillen. Het advies is om meerdere vergelijkingen te maken, alvorens u definitief kiest.

www.consuwijzer.nl
www.consumentenbond.nl
www.npcf.nl
www.independer.nl

Nieuwe zorgpolis ontvangen? Let op uw diabeteshulpmiddelen

facebook google plusIn de nieuwsbrief van
19 december geven we u een update van de laatste stand van zaken rondom de zorgverzekeraars


229483 OTVerio-IQ-meters-press-NL-HR-3
De OneTouch® Verio IQ wordt door alle zorgverzekeraars vergoed


909305 OTV2 Meter mmol
De OneTouch® Vita wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, behalve door CZ, OHRA en Delta Lloyd