logo bloedsuiker
    Oktober 2014
Bied nu op de kroonluchter van Robin

“Iedereen kan bieden op de kroonluchter die ik gemaakt heb van diabetesmaterialen. De opbrengst gaat naar Insulin for Life”, zegt Robin (14). Een bod uitbrengen kan op www.type1.nl/kroonluchter. De veiling sluit op 14 november, Wereld Diabetes Dag.

Aan het woord is Robin Smits. Ze heeft sinds haar achtste diabetes type 1. Robin volgt een jeugdopleiding aan de kunstacademie in Den Haag. Daar kreeg ze de opdracht uit iets kleins, iets nieuws te maken. Dit resulteerde in een kroonluchter gemaakt van het afval van diabeteshulpmiddelen. Op Wereld Diabetes Dag gaat ze de kroonluchter veilen. De opbrengst schenkt ze aan Insulin for Life, een stichting die niet gebruikt diabetesmateriaal inzamelt en verstuurt naar derdewereldlanden.

Sterven aan diabetes
“Ik heb diabetes en soms baal ik daar best van”, zegt Robin. “Maar als ik dan denk aan kinderen met diabetes in derdewereldlanden, dan weet ik dat ik van geluk mag spreken dat ik hier geboren ben. In arme landen sterven kinderen nog aan diabetes. Ik vind dit heel triest. Er zijn zoveel mogelijkheden om diabetes goed te regelen en toch gaan er nog kinderen aan dood, dat is niet te begrijpen. Daarom wil  ik mijn kroonluchter graag veilen voor Insulin for Life.” Op http://www.type1.nl/kroonluchter kunt u nu al een bod uitbrengen op de kroonluchter. De hoogste bieder wordt op Wereld Diabetes Dag bekend gemaakt.

Spullen voor Insulin for Life?
Heeft u zelf diabetesmateriaal als insuline, bloedglucosemeters of teststrips over waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken? U kunt deze materialen doneren aan Insulin for Life. Geef uw voorraad niet gebruikte, ongeopende insuline, glucosestrips, naalden en lancetten af bij een diabetesbehandelaar, apotheek, huisarts of praktijkondersteuner bij u in de buurt. Zij kunnen contact opnemen met Nynke Landman, van Insulin for Life Nederland via insulinforlife.nl@gmail.com.

Zelf opsturen?
U kunt ook zelf uw spullen opsturen à € 6,75 verzendkosten naar: Insulin for Life Nederland, Nynke Landman, Sylspaed 5, 8618 NW Oosthem.

Lees meer op www.insulinforlife.nl 

Tekst Irene Seignette

facebook google plusWDD-logo-NL-2048px
Ieder jaar wordt op 14 november Wereld Diabetes Dag (WDD) gehouden, de grootste bewustwordingscampagne over diabetes. Het symbool van WDD is een blauwe cirkel.


Robin alleen
Robin ontwierp deze kroonluchter van het afval van haar diabeteshulpmiddelen. De opbrengst van de veiling doneert Robin op WDD aan Insulin for Life. Deze stichting helpt mensen met diabetes in derdewereldlanden met diabetesmaterialen die hier in het westen bij het afval terecht zouden komen. Deel dit bericht op uw sociale media en breng een bod uit op www.type1.nl/kroonluchter. Hoe meer bieders, hoe hoger het eindbedrag! Maakt u de cirkel rond voor Robin?