logo bloedsuiker
    Uitgave 6 - 2014, jaargang 29
S.O.S.
Eigenlijk vind ik dat ik een S.O.S.-armbandje moet hebben. Want wie weet gaat het ooit mis. Op een treinstation. Of ergens midden in een stad als ik aan het shoppen ben. Dan is het toch fijn als mensen makkelijk kunnen achterhalen waaróm ik opeens nergens meer op reageer, nietwaar? Eerlijk is eerlijk, de kans dat het gebeurt is (minder dan) nihil, ik ben goed ingesteld. Maar toch… Het gaat om het principe.

Wat houdt me tegen een S.O.S.-armbandje aan te schaffen? Ik wil niet anders zijn. Dan zíet iedereen het. Mijn diabetes. En toen zag ik in de trein een jonge vrouw tegenover me zitten met precies zo’n armbandje. Felroze was het. Eigenlijk viel het me vooral op omdat het zo hip was. Subtiel piepte het onder de mouw van haar colbertje vandaan, alsof ze het zorgvuldig bij haar zakelijke outfit had gestyled. Ze keek me aan en lachte vriendelijk. Ik had geen vragen, alleen bewondering. Of eigenlijk… zelfs dat niet. Wat maakte het uit. ‘Ik ben toch prima zoals ik ben’, straalde ze uit, op een achteloze manier. En dat was zo. Dat was zo.
facebook google plusmaaike
Maaike Helmer (34) is freelance journalist voor veel publieksbladen (zoals Cosmopolitan en Margriet) en werkt als copywriter voor diverse merken


healthband rose