logo bloedsuiker
    Uitgave 5 - 2014, jaargang 29
Ziek zijn
201405Ziek1.jpg
Ik ben ziek. Ik vind het verschrikkelijk en ben normaal gesproken dus ook nooit ziek. Sinds ik diabetes heb is ziek zijn een heel gedoe. Ik moet met alles rekening houden, verplicht eten en ‘thuis’ bellen. Ik weet nu al hoe mijn moeder zal reageren: “O dat is niet zo mooi? Hoe gaat het met je suiker? Pas je wel op jezelf? Moet ik wat eten komen brengen? Houd je dat binnen? Ik zei toch dat je die griepprik moest halen.”

201405Ziek2.jpg
Ik ga rechtop in bed zitten. Eerst kijken hoe hoog ik zit: 39,2. Dat is wel wat aan de hoge kant. Direct daarna kijk ik hoe mijn bloedsuiker is: 3,6. Dat is dan weer wat laag. Komt zeker omdat ik halverwege de nacht m’n eten kwijtgeraakt ben. Ik neem een glas sap en schil een appel.

201405Ziek3.jpg
Ziek zijn zie ik altijd als een soort wedstrijd. Houd ik m’n eten binnen, dan komt alles goed en win ik. Houd in m’n eten niet binnen, dan moet ik overgeven en een arts om hulp vragen. Gelukkig win ik het vandaag, mijn appel is goed gevallen en ik schil er nog een. Ik spuit wat insuline en ga dan toch maar mijn moeder bellen…
facebook google plusProfielfotoNena
Nena Broersen (18) woont in Amsterdam en studeert Media Informatie en Communicatie. Ze heeft sinds september 2010 diabetes type 1. Ze spuit insuline.