logo bloedsuiker
    Uitgave 4 - 2014, jaargang 29
Verwendag bij Dana’s Hairfashion
Dana Hoogvliet heeft een kapsalon in het Brabantse Dussen. Haar zoontje van zeven jaar heeft sinds zijn tweede diabetes type 1. Op 28 maart, tijdens Nationale DiabetesDag, heeft Dana voor de derde keer een speciale verwendag georganiseerd voor vrouwen die betrokken zijn bij diabetes. Ze zegt: “Het hebben van een kind met diabetes is best zwaar. Iedereen vraagt altijd naar het kind, maar als moeder heb je ook veel stress. Op de verwendagen kunnen mensen bij mij terecht voor een nieuwe coupe in ruil voor een donatie aan het Diabetes Fonds.”

“Mijn zoon heeft net een tijd een  glucosesensor gebruikt”, zegt Dana. “Hierdoor hebben we hem beter kunnen instellen. Gelukkig gaat het nu best goed met hem.” Dana vindt dat het hebben van diabetes type 1 door de buitenwereld wordt onderschat. “Veel mensen hebben geen idee wat het betekent om een kind met diabetes te hebben. Voor moeders van kinderen met diabetes is het best zwaar. Daarom heb ik op 28 maart, tijdens Nationale Diabetes Dag voor de derde keer een speciale dag georganiseerd voor vrouwen die betrokken zijn bij diabetes. De hele dag en avond kunnen mensen dan bij mij terecht voor een nieuwe coupe in ruil voor een donatie aan het Diabetes Fonds.”

Ervaringen uitwisselen
“Op deze manier maak ik van de nood een deugd. De vrouwen die bij mij komen, veel moeders van kinderen met diabetes, worden extra verwend. Ik zorg voor wat lekkers en  als ze naar huis gaan krijgen ik ze een goodiebag mee met leuke spullen van het Diabetes Fonds en wat accessoires van mijn salon. Het bijzondere is dat we tijdens de behandeling veel tips en ervaringen uitwisselen, bijvoorbeeld over schoolreisjes, hypo’s en sporten. Iedere keer als ik zo’n dag organiseer, groeit de belangstelling en daarmee ook de opbrengst voor het Diabetes Fonds.”

Contact
Op Wereld Diabetes Dag, 14 november, kapt Dana weer een dag voor diabetes! Wilt u er bij zijn? Neem dan contact op met Dana Hairfashion, Dussen, Noord Brabant, 06 13 79 21 56.
facebook google pluskapsalon hoogvliet 2
“Het hebben van een kind met diabetes is best zwaar. Iedereen vraagt altijd naar het kind, maar als moeder heb je ook veel stress”