logo bloedsuiker
    Uitgave 3 - 2014, jaargang 29
'Uitgebeend, Hoe veilig is ons voedsel nog?'
Mensen met diabetes zijn meer dan gemiddeld met voeding bezig. Hierbij staat het tellen van koolhydraten vaak centraal. In het boek ‘Uitgebeend, hoe veilig is ons voedsel nog?’ kijkt onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout op een totaal andere manier naar voeding. Silfhout (o.a. bekend van Zembla, KRO’s Reporter en De Ombudsman) analyseert een aantal recente voedselaffaires, waaronder de Q-koorts, salmonellavergiftigingen en het gezwendel met paardenvlees. Vaak schrijft hij vanuit het perspectief van de slachtoffers van deze voedselschandalen, hetgeen een ontluisterend beeld geeft. Alhoewel de onderwerpen allesbehalve vrolijk stemmen, leest het boek vlot weg. Het zet aan tot nadenken over de huidige voedingsindustrie en het daarbij horende overheidstoezicht.

'Uitgebeend, Hoe veilig is ons voedsel nog?', door Marcel van Silfhout, paperback, 216 pagina’s, uitgeverij Oostenwind, verkoopprijs € 18,-
facebook google plus



uitgebeend