logo bloedsuiker
    Uitgave 2 - 2014, jaargang 29
Diabeatit Run 2014
Diabeatit Run 2014: dubbele marathon voor het Diabetes Fonds
Op 11 oktober vindt de Diabeatit Run 2014 plaats; het jaarlijkse hardloopevenement voor het Diabetes Fonds. De deelnemers trotseren in estafettevorm eerst de 589 traptreden van de Euromast in Rotterdam en lopen vervolgens een dubbele marathon van Rotterdam, dwars door het Groene Hart, naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De opbrengst van het evenement gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes.  

Spannende roadtrip
Presentatrice Jet Sol: “Ik vind het een straf om diabetes te hebben; je hebt nooit 1 dag vrij. Onderzoek kan veel mensen helpen, misschien zelfs genezen. Daarom doe ik mee aan de Diabeatit Run.  Daarnaast is het voor mij een spannende roadtrip. Je rent op plekken waar je nooit komt, samen met een begeleider op de fiets die de weg wijst. En ineens doemt er dan een teamgenoot uit het landschap op die het stokje van je overneemt. Het blijft spannend; gaan we als team het Olympisch Stadion halen?”

Geschikt geneesmiddel
Deelnemer Bryan Bos: “Onze dochter Dominique heeft sinds haar vierde diabetes type 1. Het is iets wat haar én ons leven compleet heeft veranderd. Wij doen er dan ook alles aan om haar leven zo makkelijk en zo normaal mogelijk te maken. Er is geld nodig voor onderzoek om de snelle toename van het aantal patiënten te stoppen en een geschikt geneesmiddel te vinden. Wij rennen niet alleen voor Dominique, maar ook voor de miljoen andere mensen met diabetes in Nederland.”

Schitterend parcours
Patrick Schrauwen van het Maastricht UMC+: “Als diabetes onderzoekers doen we ook dit jaar weer mee; om hiermee wat terug te kunnen doen voor het goede werk van het Diabetes Fonds. Het parcours is schitterend: het is tussen Rotterdam en Amsterdam ontzettend mooi; met groene weiden, mooie rivieren en rustieke dorpjes. Wij hopen op opnieuw een onvergetelijk evenement. Wij gaan door met trainen!”

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes en is de grootste financier van diabetesonderzoek in Nederland. Sinds de oprichting in 1978 investeert het  Diabetes Fonds in fundamenteel en toegepast onderzoek naar een beter en gezonder leven voor mensen met diabetes. In Nederland hebben 1 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.

Inschrijven is mogelijk op www.diabeatitrun.nl
facebook google plusFinish team TNO Running for your life
Inschrijven is mogelijk op
www.diabeatitrun.nl