logo bloedsuiker
    Uitgave 1 - 2014, jaargang 29
Win het kookboek ‘Lekker Lang Jong’

Doe mee aan onderstaande prijsvraag en maak kans op het kookboek ‘Lekker Lang Jong’, gebaseerd op de voedselzandloper. Het kookboek bevat veel lekkere en originele recepten voor ontbijt, lunch en diner, gemaakt van pure ingrediënten. Ook recepten voor voorgerechten, eigen gemaakte energydrankjes, spreads en dips vindt u in het boek. De recepten zijn samengesteld door Nelleke van Lindonk, onder meer betrokken bij veel culinaire projecten, en Clara ten Houte de Lange, ooit begonnen bij het culinaire blad ‘TIP’.

Verkoophit
Het kookboek ‘Lekker Lang Jong’ is gebaseerd op de voedselzandloper van de Belgische arts Kris Verburgh. Vorig jaar was dit boek een verkoophit. Mensen die volgens de voedselzandloper gaan eten, zouden minder kans hebben op welvaartziekten als hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en dementie. Ze blijven dus langer jong en gezond, volgens de arts Kris Verburgh.

Omstreden
Dit nieuwe voedingspatroon is bij veel professionals in de gezondheidszorg omstreden. De adviezen wijken af van de huidige voedingsrichtlijnen voor mensen met diabetes. Maar voor mensen die geïnteresseerd zijn in trends en ontwikkelingen op voedingsgebied, is het zeker een interessant boek. Omdat het eetpatroon afwijkt van de ‘traditionele keuken’, is het voor mensen met diabetes die volgens de voedselzandloper willen gaan eten raadzaam dit te overleggen met hun diabetesbehandelaar.

Een aanrader
Het kookboek ‘Lekker Lang Jong’ is een hulpmiddel voor mensen die willen gaan eten volgens de voedselzandloper, maar het is ook een aanrader voor mensen die graag nieuwe, gezonde recepten willen proberen. Een aantal recepten is koolhydraatarm. U moet wel zelf aan het rekenen, want de voedingswaarden staan niet bij de recepten vermeld.

Doe mee
Wilt u kans maken op het kookboek ‘Lekker Lang Jong’? Stuur dan het antwoord op onderstaande vraag voor 14 februari naar info@bloedsuiker.nl. Onder de juiste inzendingen verloten we drie kookboeken.

De vraag
Hoeveel procent van ons gedrag - van de dingen die we doen in het dagelijks leven -  is bewust?

A. 20 % is bewust, 80 % onbewust
B. 30 % is bewust, 70 % onbewust
C. 5 % is bewust, 95 % onbewust
D. 10 % is bewust, 90 % onbewust

Het goede antwoord leest u in deze nieuwsbrief.
Mail uw antwoord voor 14 februari 2014 naar info@bloedsuiker.nl. In de volgende nieuwsbrief maken we de winnaars bekend.

Vraag uit de vorige nieuwsbrief
Wat helpt bij het voorkomen van osteoporose (botontkalking)?

A.  voldoende vitamine D en calcium
B.  voldoende lichaamsbeweging
C.  voldoende blootstelling aan zonlicht
D.  alle hierboven genoemde antwoorden

Het juiste antwoord was D.

De winnaars
De volgende winnaars ontvingen  het boek ‘Dit wordt jouw jaar!’, van dr. Ben Tiggelaar: J. Helder uit Leeuwarden, M. Tangerman uit Leeuwarden en C. Simoons uit Veenendaal. Van harte proficiat.

facebook google pluslekker lang jong omslag
www.lekkerlangjong.nl
Hier kunt u ook terecht voor meer informatie of voor het bestellen van het boek, € 19,99 (inclusief verzendkosten)