logo bloedsuiker
    Uitgave 9- 2013, jaargang 28
Win het boek
'Diabetes & Dagelijkse kostí

Twijfel over uw eten?
‘Zijn avocado's en kokosvet nu echt ‘superfoods'? Is zoetstof in mijn thee eigenlijk wel een goede keuze? Waarom staat er ineens op een heleboel producten dat ze geen gluten bevatten? Zou een koolhydraatarmdieet iets voor mij zijn? In advertenties worden supplementen met chroom, kaneel en visolie aangeprezen bij diabetes. Moet ik die nu allemaal kopen?' Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden? Beantwoord dan onderstaande vraag en maak als één van de eersten kans op de nieuwe druk van het boek ‘Diabetes & Dagelijkse kost'.

DE VRAAG:
Diabetes & Dagelijkse kost bevat informatie over:
A. voeding bij diabetes
B. gezondheid en diabetes
C. beide onderwerpen

U kunt het goede antwoord tot 15 december mailen naar info@bloedsuiker.nl. Onder de juiste inzendingen verloten we drie boeken.

Diabetes & Dagelijkse kost, een betrouwbare wegwijzer
Het boek Diabetes & Dagelijkse kost is al jaren een betrouwbare en zeer gewaardeerde wegwijzer. Het bevat informatie en tips over het kiezen, kopen en klaarmaken van eten zodat u zelf kunt bepalen of zo'n product iets voor u en uw gezondheid kan betekenen. Niet alleen de merkproducten waar veel reclame voor wordt gemaakt komen aan bod, maar ook de goedkopere producten.

Naslagwerk
In het boek wordt ook uitgelegd wat diabetes is, waarom de ene persoon met diabetes insuline moet gebruiken en iemand anders tabletten kan slikken, wat een hypo is en wat u het best kunt doen als u een hypo hebt. Ook wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om uw bloeddruk en cholesterol te controleren en wat de streefwaarden voor het bloed zijn.

Up to date
Er is weer een nieuwe druk verschenen, natuurlijk gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen en helemaal aangepast aan deze tijd. Nog meer goed nieuws: de speciale (oranje) editie is weer terug: dezelfde kwaliteit, maar voor een lagere prijs.

Speciale uitgave: €16,95 (een cadeautip!)
In de (internet)boekhandel gaat de nieuwe druk €19,95 kosten. Ga voor meer informatie naar het puntenplein van Diabetesvereniging Nederland of www.corienmaljaars.nl.

De vraag uit de vorige nieuwsbrief:
Stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland) ondersteunt onderzoek naar:
A. Het verbeteren van de behandeling van diabetes
B. Nieuwe medicijnen voor mensen met diabetes type 2
C. Helderheid krijgen in de oorzaak van diabetes type 1.

Het goede antwoord was: C.

De winnaars uit de vorige nieuwsbrief zijn:
M. Snip uit Breda, M. Bouma uit Sneek en R. Beurskens - Van Wegberg uit Maasbracht. Van harte proficiat.

facebook google plusdiabetesdagelijkse kost omslag web oranje