logo bloedsuiker
    Uitgave 8 - 2013, jaargang 28
Als je meter je groet...........

Elkaar (be)groeten is een mooie eigenschap. Mijn ouders staan steevast voor het raam te zwaaien als ik hun huis verlaat. Motorrijders groeten elkaar door middel van het opsteken van een hand. Ook een vriendelijke begroeting van bekenden en onbekenden tijdens het uitlaten van onze hond doet mijn humeur goed.

Volgens Wikipedia is  een groet; een uiting, gebaar of teken bij aankomst of vertrek. Dus een knuffel, kus, hand of een "hi" ........... hi!!?? Ho, deze begroeting bezorgt mij kippenvel! Deze zomer werd ik met enige regelmaat door mijn bloedglucosemeter begroet met "hi" en ik kan u vertellen dat deze begroeting in plaats van een glimlach op mijn gezicht een frons op mijn voorhoofd  tovert.

Zo ook afgelopen augustus. Ik ga bij mezelf te rade of ik misschien vergeten ben te bolussen, meer heb gegeten dan ingeschat of verborgen suikers heb genuttigd. Al mijn overpeinzingen leiden nergens toe!
Verdorie, waar komt dan die hoge bloedsuiker vandaan? Wacht! Vanmorgen heb ik een nieuw infuussetje aangebracht. Heb ik deze wel goed ingebracht? Wanneer bijbolussen niet helpt, maar bijspuiten met een insulinepen wel, haal ik mijn 'naaldje' eruit en ja hoor, deze laat een hoek van 90 graden zien. Dat is dus de reden.

Helaas gebeurde mij dit afgelopen zomer met grote regelmaat. Navraag bij de fabrikant leerde mij dat dit waarschijnlijk door de grote warmte zou kunnen komen. Mij werd geadviseerd de 'naalden' bij hoge temperaturen in de koelkast te bewaren, dit maakt het teflon wat 'stijver' en de kans op ombuigen kleiner. Een zeer praktische tip. Een andere optie is het 'oude' naaldje nog even te laten zitten als ik een nieuwe aanbreng zodat ik snel kan ingrijpen bij een enthousiaste "hi" begroeting.
Mocht iemand die dit leest nog een goede tip hebben, ik houd mij aanbevolen!

facebook google plusfoto joan
Joan Balder (55) heeft diabetes type 1 sinds haar 17de en draagt een insulinepomp.
Ze werkt(e) jaren in de cosmetica en houdt zich nu vooral bezig met vrijwilligerswerk en mantelzorg voor haar ouders.
Daarnaast golft ze regelmatig en reist ze graag met haar partner Fred