logo bloedsuiker
    Uitgave 7 - 2013, jaargang 28
DOEN: strandfeest CLOSIN’, Diabetesconcert met korting – en meer….
STICHTING DON ORGANISEERT WAANZINNIG STRANDFEEST
Stichting DON presenteert CLOSIN', een waanzinnig strandfeest aangeboden door Beach Club Whoosah in Scheveningen. Het is voor de tweede keer dat deze stichting, die zich inzet voor de genezing van diabetes, een strandfeest organiseert. Op deze mooie locatie sluiten ze het zomerseizoen af met Dj's als Don Diablo, DJ Roog, Brian S en een spectaculaire secret act. Host van de avond is Diva MayDay. Het feest vindt plaats op 28 september, vanaf 20.30 uur. De opbrengst van CLOSIN' komt ten goede aan fundamenteel onderzoek naar de genezing van diabetes. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.sdon.nl, onder nieuws.

Vorm een team voor de DiaBeatit Run
Samen diabetes verslaan! Wil jij daar ook aan meewerken? Vorm dan een team en doe mee aan de DiaBeatit Run op 12 oktober. Deze run wordt georganiseerd door het Diabetes Fonds en loopt van Rotterdam naar Amsterdam door het Groene Hart: 589 treden en maar liefst 84 kilometer. Overigens, je hoeft geen doorgewinterde hardloper te zijn om mee te doen aan de DiaBeatit Run, ook beginners en asportievelingen kunnen meedoen.

Geïnteresseerd? Op www.diabeatitrun.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.

JDRF-avond: vijf onderzoekspaden op weg naar de oplossing
Hoe kan het leven met diabetes type 1 structureel worden verbeterd? En is er al een genezing voor diabetes in zicht? Deze thema's staan centraal tijdens de informatieavond ‘De weg naar een wereld zonder type 1 diabetes', die de JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) dinsdag 15 oktober organiseert. De JDRF is een internationale organisatie die onderzoek financiert naar het voorkomen, behandelen en genezen van diabetes type 1.

Chief Scientific Officer van JDRF International, dr. Richard Insel, komt speciaal voor deze avond over vanuit de Verenigde Staten. Hij is verantwoordelijk voor het onderzoeksplan van JDRF en heeft overzicht over alle onderzoeken op het gebied van diabetes type 1. Hij kan als geen ander uitleggen welke vijf oplossingspaden zullen leiden tot een wereld zonder diabetes type 1. Een deel van de avond zal dus in het Engels zijn.

Belangstelling? Meldt u dan hier aan. De avond is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Locatie: Aula van de Vrije Universiteit (VU), de Boelenlaan1105, Amsterdam, van 19.30 (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 21.30.

LEZERSACTIE: korting op concert van het Diabetes Fonds
Aan de vooravond van de landelijke collecteweek van het Diabetes Fonds vindt op 26 oktober 2013 het 26e Benefietconcert plaats in De Grote Kerk te Naarden. Francis van Broekhuizen (o.a. bekend van het televisieprogramma ‘knoop in je zakdoek') en Gregor Bak geven een concert waarin ze lichte muziek combineren met een klassiek repertoire.

Kom naar dit prachtige concert op deze unieke locatie. De toegangskaarten kosten in de voorverkoop € 16, -. Lezers van Bloedsuiker krijgen € 3, - korting als ze kaarten bestellen met de kortingscode code BS.1326. Kaarten kunnen besteld worden via de website: www.concertdiabetesfonds.nl of bij de organisator van het concert: Cees Huisers, 035 880 24 59


Locatie: Grote Kerk te Naarden
Datum: zaterdagavond 26 oktober, 20.00 uur.

Kom naar de Dia-B dag!
Vooruitlopend op Wereld Diabetes Dag op 14 november organiseert Dia-B op 2 november in Rotterdam een actieve en informatieve dag met de prikkelende titel ‘Blauw, bloed en robots. Wat wil JIJ morgen doen?' Organisator Annelieke: "We wachten natuurlijk allemaal op de genezing van diabetes, maar we weten dat dit nog even kan duren. Toch zijn er veel onderzoeken gaande die de toekomst van mensen met diabetes ingrijpend kunnen veranderen. Op 2 november belichten experts deze ontwikkelingen. De aanwezigen kunnen ook zelf aan de slag in workshops. De dag is bedoeld voor iedereen met diabetes en zijn of haar aanhang."
Nieuwsgierig of aanmelden? Ga naar www.dia-b.nl
facebook google plusposter staand


pbdiabeatitrun


foto dr Insel
Dr. Richard Insel gaat in op de toekomst van diabetes type 1


foto francis van broekhoven
Francis Broekhuizen


foto gregor bak
Gregor Bak