logo bloedsuiker
    Uitgave 6 - 2013, jaargang 28
CalorieŽn besparen in de supermarkt
Het boek: Eibertje Kiest... en helpt je wekelijks duizenden calorieën besparen door slim te kiezen.

U staat in de supermarkt voor het schap met verschillende jamsoorten en wilt kiezen voor een jam met veel vruchten en niet te veel suiker. Wat is dan een goede keuze?

In het boek "Eibertje kiest" vergelijkt levensmiddelenspecialist Eibertje van Halteren ruim vijfhonderd producten. Met foto's maakt ze in één oogopslag duidelijk voor welke producten zij wel en niet kiest in de supermarkt. Frisdranken, chips, kaassoorten, energiedrankjes, heel veel productcategorieën passeren de revue. Met Eibertje kiest wordt het een stuk eenvoudiger om gezonde keuzes te maken in de supermarkt. Bovendien kunt u volgens dit boekje wekelijks duizenden calorieën besparen door slim te kiezen.

Welke jam?
Zo worden onder andere twaalf jamsoorten met elkaar vergeleken. Op de linker pagina staan de foto's van producten waarvoor Eibertje van Halteren wel kiest met een korte uitleg. Op de rechter pagina staan de producten die ze afraadt, eveneens met een korte toelichting. Volgens Eibertje is Zonnatura Zonnefruit Aardbeien een goede keuze omdat het maar liefst 55% aardbeien bevat en het laag in calorieën en suiker is. Bonne Maman Aardbieden en Roosvicee Rozenboteljam, raadt ze af omdat ze verhoudingsgewijs meer suiker bevatten.

Eibertje Kiest, Eibertje van Halteren, Gerardson Uitgeverij, 136 pagina's, € 15,-.
facebook google plusspread eibertje kiest


eibertje kiest candybar