logo bloedsuiker
    Uitgave 6 - 2013, jaargang 28
Mijn dochter heeft gelukkig type 3

Vorig jaar was ik herstellende van de Q-koorts. Hierdoor voelde ik hypo's minder goed aankomen. Doorgaans kan ik lezen en schrijven met mijn lichaam, ook na 38 jaar diabetes. Maar dit keer ging het mis.

Mijn dochter van zestien had die middag drie tussenuren en kwam naar huis omdat ze zich niet lekker voelde. Aan het eind van de middag had ze nog een les lichamelijke oefening. Ik besloot haar af te melden voor dit uur. Ik weet niet waarom maar tijdens het telefoongesprek kwam mijn glucosewaarde in een vrije val terecht.

De vrouw aan de andere kant van de lijn vroeg me naar de reden van afmelden. In plaats van te zeggen: "het heeft voor dit uur geen zin meer", zei ik: "ze heeft geen zin..."

De telefoniste was hier niet blij mee en ging flink tegen mij te keer, over leerplicht enzovoorts. Ik kon nog net uitbrengen dat ik het zou doorgeven aan mijn dochter. Die stond mij aan te kijken met grote ogen. Gelukkig begreep ze de situatie. Ze gaf met wat AA-drank en is daarna rustig naar school gegaan.

Toen ze thuis kwam, hebben we flink gelachen, maar het was wel gênant. De vrouw aan de telefoon had geen diabetes type 3, mijn dochter gelukkig wel.

Nique en Kendra Meijer 
 

facebook google plushypoervaring
Kendra en Nique


Heeft u ook een bijzondere hypo-ervaring? Mail het naar: redactie@bloedsuiker.nl