logo bloedsuiker
    Uitgave 5 - 2013, jaargang 28
Oerdis als inspiratie
Terwijl onze genen nog ongeveer hetzelfde zijn als in het verre
verleden, is onze omgeving inmiddels flink veranderd. Onze huidige voeding is niet geschikt voor onze oeroude genen. En zie hier een verklaring voor de alsmaar dikker wordende mensheid met dichtslibbende aderen en stijgende suikerspiegels. Althans volgens het boek ‘Oergezond met Oerdis', geschreven door Angela Severs en Karine Hoenderdos. Oerdis pleit ervoor dat we meer gaan eten zoals onze voorouders dat deden. Dat betekent voornamelijk vlees, vis, groenten, fruit, noten, eieren en pitten. Kijkend naar de bekende ‘schijf van vijf' vallen twee vakken af, want Oerdis bevat vrijwel geen zuivel, suiker, granen en aardappelen. Een snelle boterham met kaas kan dus volgens deze eetwijze niet.

Bij diabetes?
Oerdis is ook geschikt voor mensen met diabetes. Omdat het veel minder koolhydraten bevat, is het wel belangrijk dit in overleg met de behandelaar te doen om te kijken of de medicatie aangepast moet worden. Klinisch chemicus professor dr. Frits Muskiet doet onderzoek naar de effecten van Oerdis op overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes. Hij zegt: "Mensen gaan zich beter voelen, vallen meestal wat af en krijgen betere bloedwaarden."

Ter inspiratie
In Oergezond met Oerdis geven professionals vanuit verschillende disciplines hun visie op Oerdis. Daarnaast bevat het een aantal lekkere en goed te bereiden recepten en zeven dagmenu's om de lezer op gang te helpen. Topkok Eric van Veluwen zegt in het boek: "Koken volgens Oerdis is helemaal niet moeilijk, zie dit boek als een inspiratie om anders te gaan eten. Oerdis is een handleiding naar een lekker, gevarieerd en gezond voedingspatroon."

Meer weten? Het boek Oergezond met Oerdis kost € 9,95
(exclusief verzendkosten).
Kijk op www.oergezondmetoerdis.nl/
facebook google plusoerdis auteurs
Angela Severs en Karine Hoenderdos schreven ‘Oergezond met Oerdis’