logo bloedsuiker
    Uitgave 4 - 2013, jaargang 28
Vervanging OneTouch® Verio® IQ

Als u de OneTouch® Verio® IQ bloedglucosemeter gebruikt wil LifeScan u ervan op de hoogte brengen dat zij als producent van deze glucosemeter alle OneTouch® Verio® IQ-bloedglucosemeters vrijwillig vervangt.

Bij extreem hoge bloedglucosewaarden wordt geen waarschuwing gegeven
LifeScan heeft onlangs vastgesteld dat de OneTouch® Verio® IQ-meter zichzelf bij extreem hoge bloedglucosewaarden van 56,8 mmol/L en hoger uitschakelt in plaats van het bericht ‘EXTREEM HOGE GLUCOSE hoger dan 33,3 mmol/L' weer te geven zoals bedoeld. Wanneer de meter weer wordt aangezet, verschijnt het instellingenmenu en moeten de datum en tijd bevestigd worden voordat de gebruiker opnieuw kan testen. Maar als uw glucosewaarde tijdens het testen nog steeds 56,8 mmol/L of hoger is, schakelt de meter zichzelf opnieuw uit.

De kans dat u extreem hoge bloedglucosewaarden van 56,8 mmol/L en hoger krijgt, is klein. Maar wanneer ze zich voordoen, vormen ze een ernstig gezondheidsrisico en moet u onmiddellijk een arts raadplegen. Omdat de OneTouch® Verio® IQ-meter het bericht ‘EXTREEM HOGE GLUCOSE hoger dan 33,3 mmol/L' niet weergeeft bij glucosewaarden van 56,8 mmol/L en hoger, is het mogelijk dat de diagnose en behandeling van extreme hyperglykemie wordt vertraagd of dat een onjuiste behandeling wordt gegeven. Dit kan tot ernstig letsel leiden. Daarom heeft LifeScan besloten om alle OneTouch® Verio® IQ-meters kosteloos te vervangen.

Volg de onderstaande stappen om kosteloos een nieuwe meter te ontvangen:
Bel de LifeScan Klantenservice op het gratis nummer 0800 - 0231441 (op werkdagen van 09:00 - 19:00 uur) om het serienummer van uw OneTouch® Verio® IQ-meter te verifiëren en uw postadres te bevestigen, zodat wij u een nieuwe meter kunnen sturen. U kunt met uw huidige OneTouch® Verio® IQ-meter blijven testen terwijl u op de bezorging van uw nieuwe meter wacht. Echter, als uw OneTouch® Verio® IQ-meter zichzelf onverwachts uitschakelt en het instellingenmenu weergeeft nadat u de meter weer hebt aangezet, kan uw bloedglucose extreem hoog zijn en moet u een arts bellen. U mag nooit symptomen negeren of belangrijke wijzigingen in uw diabetesbehandeling doorvoeren zonder met uw zorgverlener te hebben gesproken. Druk dit bericht af en bewaar het bij uw handleiding.

De OneTouch-producten waarop deze correctieve veiligheidsactie van toepassing is, is de OneTouch® Verio® IQ bloedglucosemeter. Alle andere producten van het merk OneTouch® Verio® bloedglucosemeters, OneTouch®, waaronder OneTouch® Ultra® bloedglucosemeters, OneTouch® Vita® bloedglucosemeters en OneTouch® Verio® teststrips zijn niet betrokken en kunnen in volle vertrouwen verder worden gebruikt.

facebook google plus