logo bloedsuiker
    Uitgave 4 - 2013, jaargang 28
Win een cadeaubon t.w.v. 20 euro
Kunt u ook zo genieten van een glas wijn op het terras of een biertje voor de TV? Let wel op het effect dat alcohol heeft op de bloedglucosewaarde. Wat is precies het effect? (kies het meest juiste antwoord)

U vindt het juiste antwoord in deze nieuwsbrief.
  1. Een glas alcohol verhoogt eerst de bloedglucosewaarde als gevolg van de koolhydraten uit het drankje, een tijdje later heeft het een bloedglucoseverlagend effect
  2. Een glas alcohol verlaagt de bloedglucose direct na het drinken
  3. Een glas alcohol verhoogt niet alleen de bloedglucose direct na het drinken als gevolg van de koolhydraten uit het drankje, maar heeft ook een tijdje later een bloedglucoseverhogend effect
  4. Door alcohol te drinken verhoogt uw glucosewaarde direct na het drinken

Mail uw antwoord naar info@bloedsuiker.nl. Onder de goede inzendingen verloten wij drie waardebonnen t.w.v. 20 euro. Inzenden kan tot 14 mei. In de volgende nieuwsbrief maken wij de winnaars bekend.

De vraag uit de vorige nieuwsbrief
In het vorige nummer vroegen wij u het meest juiste antwoord aan te kruisen op de vraag: quinoa wordt alom geprezen vanwege de gezonde eigenschappen. Voor mensen met diabetes is deze rijst/pastavervanger een goede keuze omdat ........ en het juiste antwoord was C: het een lage glykemische index en lage glykemische lading heeft.

De winnaars zijn: Alice Kok uit Hoogland, Ron van Meeteren uit Amsterdam en Alie Blanken uit Amersfoort. Van harte proficiat. Zij ontvingen een cadeaubon t.w.v. 20 euro.

facebook google plusiris bonnen