logo bloedsuiker
    Uitgave 3 - 2013, jaargang 28
Altijd weer die keuzes!!

De keuze is reuze is een bekende slogan van een inmiddels evenzo bekende Woninginrichting gigant. Maar vinden wij het hebben van keuzes wel altijd zo fijn?

Jaaaren geleden, toen mijn dochter nog een leeftijd had waarop ik meende te kunnen bepalen wat ze aan zou moeten trekken die dag, kwam ik er al snel achter dat ik haar ALTIJD een keus moest geven: wil je vandaag deze broek en trui aan of liever -en dit is erg belangrijk, want dan volgde datgene waar ik de voorkeur aan gaf!- dit leuke rokje/jurkje/broekje. Mijn lieve kleine en zeer eigengereide dametje had de indruk dat zij degene was die alles bepaalde en onze dag kon zonder machtsstrijd beginnen.
Deze tactiek, of het nu kleding, het beleg van de boterhammetjes of andere zaken betrof, heb ik talloze keren met positief effect gebruikt.

Helaas maak ik het mijzelf niet zo makkelijk. Ik ben een drama in het maken van keuzes!
Zit ik in een restaurant dan overvalt mij een kleine paniekaanval wanneer ik de ober mijn kant op zie lopen, want wat wil ik drinken. Eerst een frisje of een glaasje wit, misschien zelfs een lekker bubbeltje? Of liever gelijk een flesje rood of toch maar wit bestellen maar wat willen we eten? Vlees, vis of die vegetarische lasagne lijkt ook heel erg lekker. Iehhhhhh gek word ik ervan!

Met kleding gaat het idem dito en het komt veelvuldig voor dat ik huiswaarts keer zonder iets gekocht te hebben, eenvoudigweg omdat ik niet kan kiezen. Lastig!

Nu doet zich de situatie voor dat ik moet kiezen voor een nieuwe pomp. Eerder werd de pomp elke vier jaar vervangen, maar verleden jaar werd mij meegedeeld dat dit nu vijf jaar was. Hoera, een jaar extra om mij opnieuw te oriënteren in pompenland. Maar oh, oh hoe en waar te beginnen?!
Plotseling schoot mij mijn "opvoedkundige truc'je" weer te binnen die ik met succes op mijn dochter toepaste; beperk je keuze tot twee!

Zo gezegd, zo gedaan. In de afgelopen vijf jaar is er een pompoptie bijgekomen, nl. zonder slang. Hoe bevalt dit en is dit een mogelijke optie voor mij? Een telefoontje leerde mij dat de mogelijkheid bestaat deze pomp uit te proberen. Mooi! Dit was de eerste stap en zo heb ik stap voor stap mijn keuzes telkens beperkt tot twee en ben tot een voor mij goede keuze gekomen. Gelukkig heb ik vier tot vijf jaar rust ........ tenminste ........ op dit gebied dan, want wat zal ik vanavond eten........???

facebook google plusfoto joan
Joan Balder (55) heeft diabetes type 1 sinds haar 17de en draagt een insulinepomp.
Ze werkt(e) jaren in de cosmetica en houdt zich nu vooral bezig met vrijwilligerswerk en mantelzorg voor haar ouders.
Daarnaast golft ze regelmatig en reist ze graag met haar partner Fred