logo bloedsuiker
    Uitgave 2 - 2013, jaargang 28
Wim Wientjens vertelt over een hypo
"Kerstavond 2003. Ik heb drukke, emotionele maanden achter de rug. Een echtscheiding, verhuizing veel (inter)nationale diabetesafspraken. Hè, hè even op de bank met een half glas wijn. Ik doezel weg. Gelukkig belt iemand en slaat alarm nadat hij mij hoort brabbelen aan de andere kant van de lijn. De politie moet een ruit inslaan om binnen te komen. Na inspectie mag het ambulancepersoneel naar binnen. Ik lig daar al uren en ben onderkoeld. Die Kerst breng ik door in het ziekenhuis. Het hele appartementencomplex weet meteen dat er een nieuwe bewoner is."

Meer lezen over Wim Wientjens?
Onlangs verscheen de tweede editie van zijn boek "Diabetes...Nou En?". Het is een herziene versie, nu digitaal, uitgebreid met nieuwe hoofdstukken en veel foto's over de afgelopen vijf jaar.

Ga naar www.wimwientjens.com om het gratis te downloaden.

In het kort
Dr. Wim Wientjens, biochemicus (75), heeft diabetes type 1 sinds zijn dertiende, gebruikt een insulinepomp met glucosesensor, is oud directeur TNO-instituut, oud voorzitter en erelid DVN (Diabetesvereniging Nederland), Vice President International Diabetes Federation IDF Global IDF Special Ambassador 2010-2012 for the Rights and Responsibilities of People with Diabetes Past President IDF Europe.
facebook google plushypo wientjens