logo bloedsuiker
    Uitgave 2 - 2013, jaargang 28
Tineke Ceelen wint Vrouw in de Media Award
Directeur Stichting Vluchteling Tineke Ceelen nam 16 februari de Vrouw in de Media Award 2012 in ontvangst. Goed nieuws, zeker omdat Ceelen diabetes type 1 heeft en zich hierdoor in haar werk niet laat belemmeren. Voor haar werk reist zij veelvuldig naar verre, niet altijd veilige, oorden. Een aantal jaar terug zei ze in Trouw: "Natuurlijk dreigt er tijdens mijn reizen altijd gevaar. Ik ben diabetespatiënt en dat maakt reizen extra lastig. Ik zit vast aan een insulinepomp waarvan het infuusgedeelte elke drie dagen vervangen moet worden. Ik moet ook constant in proberen te schatten hoeveel koolhydraten ik binnenkrijg. In veel landen heb ik geen idee wat er op mijn bord ligt, laat staan hoeveel koolhydraten erin zitten. In Congo is de organisatie waarmee wij samenwerken onlangs overvallen. Ze werden tot vijf keer toe gefouilleerd op kostbare bezittingen. Stel dat mij dat overkomt. Leg maar eens aan een doorsnee gedrogeerde kindsoldaat uit dat die pomp geen telefoon of mp3-speler is. Zonder insuline kan het binnen drie dagen afgelopen zijn met me."

De Vrouw in de Media Award 2012 heeft Ceelen volgens één van haar stemmers meer dan verdiend: "Zij verzet veel voor mensen in schrijnende en mensonterende situaties en weet haar diepe betrokkenheid daarbij helder en goed te vertalen via de media naar de mensen thuis. Ze zet de sociale media goed in en weet de verhalen, die de wereld moet horen, via radio en tv persoonlijk en van dichtbij over te brengen.

Andere genomineerden voor de Vrouw in de Media Award waren onder andere Anky van Grunsven (dressuurrijdster), Marike Stellinga (NRC) en Edith Schippers (minister van VWS).
facebook google plusTineke Ceelen