logo bloedsuiker
    Uitgave 2 - 2013, jaargang 28
Charlie
201302nena foto1.jpg
 

Vandaag ga ik lunchen met een vriendin, Charlie heet ze. Ik houd er niet van om in het openbaar insuline te spuiten, en voel me daardoor onrustig. Charlie voelt zich ook onrustig, dat kan ik aan haar zien. Ze heeft een eetstoornis gehad en ik zie dat zij de menukaart net zo aandachtig bestudeert als ik. Ik tel koolhydraten, zij calorieën. We willen dat niet, maar doen het wel.

201302nena foto2.jpg
 

We bestellen eten. Beide verse jus d'orange en een broodje gerookte kip. Ik meet mijn bloedglucose en merk dat mensen naar mij kijken. Dat vind ik lastig en ik kijk naar de tafel. "Niet onzeker zijn Neen, laat ze lekker kijken. Wat kan jou dat schelen?" Ik kijk Charlie aan en knik. Toch voel ik dat de man naast mij zijn blik continu op mij richt.

201302nena foto3.jpg
 

Het eten ziet er lekker uit. Ik begin met eten en zie dat Charlie vluchtig een klein hapje neemt. Nu is het mijn beurt om tegen haar te zeggen dat ze zich niets van anderen aan moet trekken. Ook niet van de stemmen in haar hoofd. Ik bedenk hoe stom het eigenlijk is om onzeker te zijn over dingen die bij jezelf horen.

201302nena foto4.jpg

Bekeken of niet, ik vind het fijn om met anderen wat te eten. Het is het niet waard om onzeker te raken om iets stoms als insuline spuiten. Bij mij is het misschien meer zichtbaar dan bij iemand anders, maar iedereen heeft wel iets en daar kun je al dat eten moeilijk voor laten staan!

facebook google plusnena profielfoto
Nena Broersen (18) woont in Amsterdam en studeert Media Informatie en Communicatie. Ze heeft sinds september 2010 diabetes type 1. Ze spuit insuline.