logo bloedsuiker
    Uitgave 1 - 2013, jaargang 28
Training Hypobewust
Een vooraankondiging
"Hypo's zijn bij insulinebehandeling  een terugkerend probleem", meent professor dr. Frank Snoek van het VUmc in Amsterdam. "Ze zijn hinderlijk, roepen angsten op en werken belemmerd. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van leven. Daarbij komt dat mensen die last hebben van hypo's, vaak kiezen voor hogere glucosewaarden. Dit is invoelbaar maar heeft een negatief effect op de diabetesinstelling en daarmee de gezondheid op de lange termijn."

Om de nadelige effecten van hypo's te beperken, heeft het VUmc een cursus ontwikkeld voortbouwend op de Hypoglykemie preventie training (Hpt). De nieuwe training heet ‘Hypobewust' en is opgezet volgens het ‘train de trainer' principe. Diabetesprofessionals van meerdere ziekenhuizen zullen een training volgen om vervolgens Hypobewust aan hun patiënten aan te bieden. Hypobewust bestaat uit drie groepsbijeenkomsten en twee internetmodules gedurende vier weken. Er staat een uitgebreide evaluatie van het programma gepland onder leiding van het VUmc. Ga voor meer informatie naar www.hypobewust.nl.

Wilt u weten of en wanneer Hypobewust bij u in het ziekenhuis van start gaat? Stuur dan een mail naar info@bloedsuiker.nl.
facebook google plushypobewust