logo bloedsuiker
    Uitgave 9 - 2012, jaargang 27
APPS: koolhydraat-insulineratio
Diapp
Deze app voor iPhone, iPod of iPad is ontwikkeld door een vader van een dochter met diabetes. Hiermee kunt u de koolhydraat-insulineratio berekenen. Nadat u uw ratio (verhouding) heeft ingevuld van ochtend, middag en avond, kunt u aan de slag met behulp van een uitgebreide voedingslijst. Deze app bevat geen terugkijkfunctie en mogelijkheid om type insuline of bloedglucosewaarde in te vullen. Op http://www.diapp.nl/ leest u hoe u de app kunt gebruiken. Diapp kost € 2,99.

Koolhydraatkenner
Deze app is handig bij het optellen van de koolhydraten die u in een maaltijd eet. Koolhydraatkenner is onlangs vernieuwd. Zo kunnen eetmomenten gewijzigd of later toegevoegd worden. De koolhydratentabel is samengesteld door diëtisten die verbonden zijn aan medische instellingen. De app werkt op de iPhone, iPod en iPad en op gewone (niet-smart) mobiele telefoons. Naar verwachting komt er dit najaar een Android versie. Koolhydraatkenner kost € 2,39.

HelpDiabetes
Met deze app kunt u uw koolhydraat-insulineratio berekenen. De app bevat een uitgebreide voedingslijst, de mogelijkheid tot het invoeren van type insuline, bloedglucosewaarde, mate van beweging en uw koolhydraat-insulineratio bij het ontbijt, middagmaal, tussendoortje en avondmaal. Een logboekje slaat de gegevens op en geeft advies over de insulinedosis. Wel vooraf de taal en de eenheid van uw glucosemeter mg/dl of mmol/l invoeren. De app is eenvoudig in gebruik, maar loopt soms wel vast. HelpDiabetes is gratis.

facebook google plusplaatje