logo bloedsuiker
    Uitgave 9 - 2012, jaargang 27
Spanning voor ontmoeting met lotgenoten

201209_nena_kleding.jpg

Zaterdag 29 september. Wat trek ik aan?! Vandaag ga ik voor het eerst naar een teambuilding van Young Voices. Een panel dat jonge mensen een stem wil geven om de wereld te vertellen over wat diabetes is. Over een uur sta ik in het mediapark in Hilversum. Wat gaan we doen? Ik voel spanning.

201209_nena presentatie.jpg
Foto Philip Jintes

Ik stap studio 22 in. Meteen vraag ik me af waar alle spanning vandaan kwam. Er heerst een ontspannen sfeer. Die hypers van afgelopen week waren dus niet nodig geweest. We horen wat we gaan doen. Een magazine maken. We praten wat en gaan aan het werk. Ik voel me op mijn gemak.

201209_nena werken.jpg
Foto Philip Jintes

Tussen het schrijven door praat ik met de anderen. Snel merk ik dat iedereen last heeft van dezelfde dingen. "Bloedglucose controleren? Dat duurt veel te lang. Ik sla het vaak over." "Als ik een hypo heb, kan ik mijn moeder wel vermoorden als ze zich te veel met me bemoeit." Ik dacht dat ik daar de enige in was. Ik voel me opgelucht.

201209_nena young voices.jpg
Foto Philip Jintes

De dag gaat snel voorbij. Voor ik het weet zit ik weer in de trein naar huis. Ik heb voor het eerst andere jongeren met diabetes gesproken. Dat geeft een opgelucht gevoel. Lang dacht ik dat ik de enige was met bepaalde (slechte) gewoontes. Pas nu besef ik dat iedereen last heeft van dezelfde dingen. Ik ben niet alleen. Ik voel me thuis.

Meer weten over Young Voices? Kijk op http://www.changingdiabetes.nl/main/young-voices/over-young-voices 

facebook google plusnena profielfoto
Nena Broersen (18) woont in Amsterdam en studeert Media Informatie en Communicatie. Ze heeft sinds september 2010 diabetes type 1. Ze spuit insuline.