logo bloedsuiker
    Uitgave 6 - 2012, jaargang 27
Uitgaan

Zaterdagavond, Amsterdam komt tot leven. Mijn vriendinnen en ik hebben een leuk feestje op de planning. Lets go!

201206nena1.jpg

We staan voor de ingang van Paradiso. Zoals gebruikelijk weer een lange rij. De bewaking checkt mijn tas. LEUK. Ik zie ze denken: 'wat doet dat meisje met al die naalden.' Ik zet mijn meest vriendelijke gezicht op en vertel over mijn diabetes. Zoals gewoonlijk is er veel begrip voor mijn situatie. Snel loop ik mijn vriendinnen achterna naar binnen.

201206nena2.jpg

We zijn binnen. Een vriendin vraagt of ik ook een biertje wil. Lekker. Ik heb thuis wat extra's gegeten dus dat kan prima. Ik proost met mijn vriendinnen en ga vervolgens lekker dansen. Ook hier heb ik rekening mee gehouden. Tijdens het avondeten spoot ik iets minder insuline dan normaal.

 201206nena3.jpg

Het is druk. Veel mensen om mij heen. Ik ga stilstaan en merk dat alles wazig wordt. De muziek klinkt zacht en de dansende massa wordt één geheel. Ik krijg het benauwd. Op dat moment besef ik het me. Dit gaat..

201206nena4.jpg

FOUT.
Ik ren naar de WC. Achter me hoor ik een vriendin "Nena?!". Op de WC meet ik mijn glucosewaarde. Laag. Eten. Ik zie mijn vriendinnen de WC binnen stormen. Ze geven me Cola en Dextro. Na een paar minuten begin ik weer helder na te denken. Ik zie de bezorgde gezichten van mijn vriendinnen. Ik moet lachen. "Kom meiden. Ik hoor een goed nummer, dat betekent dat we moeten dansen!"

201206nena5.jpg

Na vallen komt dat gedeelte waar je weer opstaat. Ik stap met mijn vriendinnen de dansvloer weer op. Ik voel me weer helemaal goed. Ik ben mijn vriendinnen erg dankbaar. Ik weet dat ze altijd op me zullen letten. Ik kijk ze aan, glimlach en dans nog lekker een tijdje door.

Foto's: André Boontjes

facebook google plusNena Broersen (17) woont in Amsterdam en studeert Media Informatie en Communicatie. Ze heeft sinds september 2010 diabetes type 1. Ze spuit insuline