logo bloedsuiker
    Uitgave 4 - 2012, jaargang 27
Pre vakantiestress

Een goede vriendin van mij maakt zich al weken van te voren zorgen om alle leuke setjes die ze wil meenemen wanneer de vakantie zich aandient. Vanzelfsprekend is dit iets wat velen onder ons zullen herkennen. Vakantie, je hebt er al weken naar uitgekeken en de koffer ligt al weken uitnodigend op een bed in de logeerkamer te wachten om gevuld te worden met fleurige bikini's, topjes, korte broeken, vakantie lectuur etc.

Nee, neem dan mijn "stress", naast het uitzoeken van bovengenoemde leuke setjes, heeft dit toch vooral en bijna beangstigend uitsluitend betrekking op..... het van te voren bestellen van de diverse onmisbare (!) hulpmiddelen. Ik voel me als pre vakantieganger als een junk die lichtelijk in paniek raakt bij het mogelijk ontbreken van een belangrijk item. Lijstjes, excel/numbers (als Apple gebruiker) rekenmodellen maal 1,5 want je weet per slot van rekening maar nooit! Insuline et cetera, alles neem ik anderhalf keer zoveel mee. Verschillende flesjes met insuline, want stel dat er een kapot valt ....!!!
Adres van de meterfabrikant in de tas. Het tijdig bestellen van de vakantiepomp, katheters, infuussetjes, strips et cetera, et cetera. Mijn hoofd loopt over, slapeloze nachten en hypo's!!!! zijn vrijwel onvermijdelijk in deze stressvolle pre-vakantie periode.

De dag van vakantie breekt aan en we begeven ons naar Schiphol. Het onvermijdelijke signaal van de poortjes, dient zich aan.... gelukkig weten de heren en dames van de douane hier tegenwoordig aardig mee om te gaan en wordt de pomp al snel herkend als een 'onschuldig' apparaatje waar de drager over het algemeen heel erg gelukkig en tevreden mee is!

Ook de handbagage, gevuld met bovengenoemde items vindt zijn weg door de controle.

Opgelucht haal ik adem, nog even bekruipt mij een gevoel van onrust, want waar laat ik nu dat heerlijke flesje parfum en de zonnebrand  uit de tax free shops van Schiphol???

facebook google plusfoto joan
Joan Balder(55) heeft diabetes type 1 sinds haar 17de en draagt een insulinepomp. Ze
werkt(e) jaren in de cosmetica en houdt zich nu vooral bezig met vrijwilligerswerk en mantelzorg voor haar ouders. Daarnaast golft ze regelmatig en reist ze graag met haar partner Fred