logo bloedsuiker
    Uitgave 3 - 2012, jaargang 27
Wikipedia over diabetes

Op internet is veel informatie te vinden over diabetes, maar is deze informatie altijd betrouwbaar? De site Diapedia.org is opgericht met als doel betrouwbare, onafhankelijke en wetenschappelijke informatie te bieden over diabetes. De informatie is actueel en wordt continu bijgewerkt.
 
Commentaar leveren op artikelen
Diapedia is opgezet door een internationaal netwerk van diabetesprofessionals. Net als bij Wikipedia kunnen lezers bijdragen en commentaar leveren op artikelen. Diapedia kan gebruikt worden als een leerboek en/of een encyclopedie.  Dit ‘levend tekstboek' is primair opgezet voor professionals, maar geïnteresseerde mensen met diabetes kunnen er veel informatie vinden.

Alle aspecten van diabetes
Diapedia heeft nu al meer dan 130 pagina's, waarvan de meeste in het hoofdstuk over diabetes type 1. Het doel is dit komend jaar uit te breiden tot meer dan 1.000 pagina's in acht verschillende hoofdstukken over alle aspecten van diabetes. De site is Engelstalig.

EASD

Diapedia is een initiatief van de EASD (European Association for the Study of Diabetes), maar deze organisatie is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud ervan.
Internist  endocrinoloog Frits Holleman, oud hoofdredacteur van Bloedsuiker, is één van de hoofdredacteuren van Diapedia.org.

facebook google plus