logo bloedsuiker
    Uitgave 3 - 2012, jaargang 27
Animas® Vibe™:
gebruiksvriendelijke insulinepomp
Begin dit jaar is de Animas® Vibe™ insulinepomp in Nederland geïntroduceerd. Dit is een handige insulinepomp met een gebruiksvriendelijk menu. De pomp bevat vier basaalmenu's met twaalf basaalstanden. Deze zijn eenvoudig te wijzigen, waarna de andere basaalstanden zich automatisch aanpassen.

Automatisch verlicht scherm
De Animas® Vibe™ heeft een automatisch verlicht scherm met handige kleurencodes. De pomp is waterdicht. Er kan mee gedoucht en gezwommen worden, maar hij kan ook met water worden schoongemaakt. De infusiesets hebben een universeel sluitingsmechanisme (luer lock).

Voedingslijst
In de toekomst kunnen gebruikers een voedingslijst downloaden in de pomp met het aantal koolhydraten van veel Nederlandse voedingsmiddelen. Deze lijst is te gebruiken in combinatie met de bolus-wizardfunctie.

Met glucosesensor
Desgewenst werkt de Animas® Vibe™ samen met een glucosesensor die speciaal voor deze pomp is ontwikkeld: de Dexcom G4 SENSOR. Deze sensor meet met een klein naaldje 24/7 de glucosewaarden onder de huid en stuurt de gemeten waarde elke vijf minuten naar de pomp. De display toont continu de actuele glucosewaarde, van maximaal vijf minuten geleden. Bovendien geeft het verlichte scherm in verschillende kleuren aan of u binnen of buiten uw streefwaarden zit, en of uw glucosewaarden stijgend of dalend zijn. De sensor moet twee keer per dag gekalibreerd (geijkt) worden met een gewone glucosemeter. Dit kan op elk gewenst tijdstip gedaan worden, ook als de glucosewaarden aan het stijgen of dalen zijn. De sensor gaat gegarandeerd zeven dagen mee, maar in de praktijk vaak langer.
facebook google plusanimas vibe
De Animas® Vibe™ insulinepomp werkt desgewenst samen met een glucosesensor die speciaal voor deze pomp is ontwikkeld: de Dexcom G4 SENSOR