logo bloedsuiker
    Uitgave 1 - 2012, jaargang 27
Veilig op weg met een Euro-codicil
Bij een verkeersongeval is het van belang dat hulpverleners snel over uw persoonlijke medische gegevens en informatie over uw auto beschikken. Om deze informatie op een herkenbare manier toegankelijk te maken is het Euro-codicil ontwikkeld. Het Euro-codicil bestaat uit twee onderdelen: een personenkaart (in de vorm van een bankpasje) en een voertuigkaart. Op de personenpas kunt u roepnaam, achternaam, geslacht en geboortedatum en relevante medische gegevens invoeren, zoals diabetes. De personenpas bewaart u in uw portemonnee.
 
De voertuigkaart biedt ruimte voor informatie over de locatie van onder andere airbags, accu’s, brandstoftank en elektronica. Deze kunt u volgens de brandweer het best bewaren aan de binnenkant van de zonneklep. Daarnaast bevat het Euro-codicil een markeringssticker die u op de voorruit van uw auto kunt plakken.

Het Euro-codicil wordt ondersteund door onder meer Veilig Verkeer Nederland en hulpdiensten als Brandweer, Politie en Ambulance.

Aanbieding
Lezers van Bloedsuiker kunnen de Euro-codicil met € 4,- korting bestellen voor € 13,95 op www.euro-codicil.nl/bloedsuiker.htm
facebook google pluseurocodicil