logo bloedsuiker
    Uitgave 8 - 2011, jaargang 26
links
Internetadressen voor u geselecteerd.
Op deze pagina staan de hyperlinken naar goede andere sites en de sponsoren.

Bloedsuiker wordt mogelijk gemaakt door:

Lifescan, de producent van OneTouch® bloedglucosemeters, www.LifeScan.nl.www.30minutenbewegen.nl
Het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) is een nationale campagne begonnen met als doel alle Nederlanders aan te sporen elke dag minstens dertig minuten te bewegen. Op 30minutenbewegen.nl vindt u alles over deze campagne en leest u ook over diabetes en bewegen.


www.aangepast-sporten.nl
Een site met informatie en tips over sportbeoefening met een fysieke beperking. Meer lezen over georganiseerde sportvormen? Neem dan een kijkje op de site van het NOC*NSF www.sport.nl.


www.beweegzoeker.nl
Op www.beweegzoeker.nl vindt u sportmogelijkheden bij u in de buurt voor mensen met een hartaandoening


www.cardiometabolic-risk.org
Voor de Engelstaligen. Deze in Canada opgezette site geeft basisinformatie over diabetes en andere cardiovasculaire aandoeningen. Ook vindt u hier een overzicht van de belangrijkste leefstijlmaatregelen die u kunt nemen om het risico op hart- en vaataandoeningen te beperken.


www.changingdiabetes.nl
Op deze site leest u alles over de initiatieven die Novo Nordisk onderneemt om het leven van mensen met diabetes te veranderen. Zo leest u bijvoorbeeld over Koken in Beeld; het online kookprogramma voor mensen met diabetes. Of over Young Voices; het panel dat jonge mensen een stem geeft om de wereld te vertellen wat diabetes is.


www.childrenwithdiabetes.com
Een Engelstalige site met informatie voor kinderen, ouders en leraren van kinderen met diabetes. Er staan onder andere ervaringsverhalen op van kinderen met diabetes, richtlijnen voor het regelen van een babysitter voor een kind met diabetes, tips over het zo pijnloos mogelijk prikken van bloed en adviezen over hoe een school kan omgaan met kinderen met diabetes.


www.darenet.nl

Wilt u zichzelf verdiepen? Op deze site stellen de gezamenlijke Nederlandse universiteiten onderzoeksresultaten digitaal en gratis beschikbaar, ook over diabetes.www.diabetesfonds.nl
Op deze site leest u welke onderzoeken het diabetesfonds ondersteunt. Ook een overzicht van het laatste nieuws en algemene informatie over diabetes. Ook leest u hoe top-volleyballer Bas van der Goor ontdekte dat hij diabetes type 1 had.


www.diabetes2.nl

Dit is een site van de Stichting Langerhans voor professionals op het gebied van diabetes type 2. In april is deze site door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde uitgeroepen tot website van de maand april. Alhoewel het een site is voor professionals, zijn er voor de geïnteresseerde leek ook veel wetenswaardigheden te vinden.www.diacard.nl
Op deze site kunt u een medisch paspoort bestellen voor mensen met diabetes. Ook staan er tal van adviezen over leven met diabetes.


www.diep.info
Diabetes Interactief Educatie Programma. www.diep.info is bedoeld voor mensen met diabetes type 2. Op de website wordt gebruik gemaakt van gesproken tekst, animaties en afbeeldingen. www.diep.info wordt vaak gebruikt als aanvullende informatie op een bezoek aan de diabetes behandelaar. www.diep.info is voor iedereen kosteloos toegankelijk.
DIEP is ontwikkeld door de universiteit en het academisch ziekenhuis van Maastricht.


www.dvn.nl
Op deze site van de Diabetesvereninging Nederland (DVN) leest u veel over diabetes, ziet u waar voor u de dichtsbijzijnde DVN-afdeling is gevestigd en krijgt u een overzicht van de activiteiten die deze vereninging voor mensen met diabetes organiseert.


www.diabetes.nl
Deze site van prof. dr. Bruce Wolffenbuttel, endocrinoloog in het Academisch Ziekenhuis Groningen en voormalig hoofdredacteur van Bloedsuiker, is vernieuwd. Op de site vindt u onafhankelijke informatie over diabetes, inclusief het laatste nieuws uit de gezondheidszorg


www.diabetesenzo.nl
Op deze site van Sophia Lambalk leest u zwangerschapservaringen in de vorm van dagboeken en korte verhalen. In een column vertelt Sophia over haar wel en wee en de rol die diabetes daarin speelt. ook kunt u via deze site het boek "zwangerschap en diabetes" van Sophia Lambalk bestellen.


www.diabetesfederatie.nl
De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) bood op ?14 november, Wereld Diabetes Dag, de vaste kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een ?petitie aan: Diabetes en kinderen. Met deze petitie vraagt ?de NDF aandacht voor de preventie en de behandeling van ?diabetes. Steeds meer mensen krijgen diabetes, waaronder veel kinderen en jongeren. Deels is dit te wijten aan een ongezonde leefstijl. Dit moet veranderen.
Ook de behandeling van diabetes kan beter en daarmee kan het aantal complicaties als gevolg van deze aandoening worden beperkt. Het thema Diabetes en kinderen zal in 2008 een gevolg krijgen. Zo zullen er projecten worden gestart om de zorg voor kinderen met diabetes op scholen te verbeteren. Ook op de volgende sites vindt u meer informatie over kinderen en diabetes: www.dvn.nl, www.diabeter.nl en www.changingdiabetes.nlwww.diabetesforum.nl
Een forum met veel nieuws en ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Bovendien kunnen de bezoekers reageren op de berichten en daarover met elkaar communiceren. De site bevat items als: medische ontwikkelingen, gezondheid, dieet, voeding, zwangerschap, ouders/kinderen en vrije tijd.


www.diabetesforums.nl
Merien van der Velden is afgelopen voorjaar een nieuw forum begonnen voor mensen met diabetes onder de naam www.diabetesforums.nl (met s). Haar doel is een laagdrempelig forum met zoveel mogelijk actieve deelnemers. Let op: www.diabetesforum.nl (zonder s), ook wel www.diabetescontact.nl, bestond al. Op beide forums kunt u in contact komen met andere mensen met diabetes. Wel eerst registreren.


www.dieetinzicht.nl
Op deze site kunt u uw huidige voedingspatroon in beeld brengen, hulp krijgen bij het aanpassen van uw dieet en zoeken naar producten die wel of niet bij uw gezondheidssituatie passen. Ook kunt u uw vragen online voorleggen aan een diëtiste van de Diëtisten Coöperatie Nederland.


www.gezondebasis.nl
Een site over overgewicht bij kinderen met informatie voor professionals en ouders. Er worden voorbeeldmenu's gegeven voor kinderen van verschillende leeftijden, richtlijnen over bewegen, en testen waarmee u kunt controleren of uw kind een gezond gewicht heeft en of hij of zij gezond eet. Daarnaast heeft de site een forum voor ouders en tieners.


www.hartstichting.nl
Op deze site vindt u informatie over verschillende hart- en vaataandoeningen.


www.handsoninsulin.nl
Een Nederlandstalige site over de werking van insuline, waarom insuline nodig is, over leven met diabetes en diabetes en zwangerschap. Bijzonder aan www.handsoninsulin.nl is dat u de informatie niet alleen kunt lezen maar ook kunt horen. Bovendien worden de teksten ondersteund met duidelijke illustraties.


www.hartinbeweging.nl

Hart in beweging is een organisatie voor hartpatiënten die willen bewegen of sporten.www.hebikdiabetes.nl
Heeft u misschien diabetes? Op deze site kunt u een diabetesrisicotest doen en uw BMI (Body Mass Index) berekenen. U ontdekt dan of uw gewicht al dan niet een gezondheidsrisico vormt. Desgewenst kunt u een persoonlijk advies per e-mail ontvangen van de leefstijlcoach.


www.idf.org/bookshop
Op deze Engelstalige site van de IDF (International Diabetes Federation) kunt u boeken bestellen over diabetes. Onder meer over de diabetische voet, obesitas (vetzucht) en hart- en vaatziekten.


www.youngvoicestv.nl
Bekijk de home made video's waarin jongeren laten zien hoe ze leven met diabetes.


www.kidsandcare.co.za
Kids and care is een organisatie in Zuid-Afrika die hulp verleent aan kinderen met diabetes. In Bloedsuiker heeft u al enkele malen een artikel kunnen lezen over Kids and care. Recentelijk hebben ze hun site vernieuwd.


www.kijkopdiabetes.nl

Door gezond te leven kunnen mensen het risico om diabetes te krijgen met de helft verkleinen. Op deze site krijgt u praktische gezonde leefstijltips.www.lareb.nl
Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is door de overheid aangewezen om mogelijke bijwerkingen van geneesmiddelen te registreren en te analyseren. Met deze site hopen ze nog niet bekende bijwerkingen van medicijnen aan het licht te brengen. Zowel patiënten als professionals kunnen hier bijwerkingen melden. Hetzelfde kunt u doen op de site www.meldpuntmedicijnen.nl, een site van DGV, het Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik.


www.mijnbloeddruk.nl
Deze nieuwe site helpt mensen bij het zelf meten van hun bloeddruk. De site heeft een dagboek waarin de uitkomsten van de metingen kunnen worden genoteerd. Er is ook een vragenrubriek. Blijkt uw bloeddruk te hoog, dan geven artsen praktische adviezen.


www.lunchwandelen.nl

Wie iedere dag een halfuurtje gaat wandelen voldoet aan de Nederlandse norm Gezond Bewegen. Motiveer uzelf op deze site en vorm samen met een aantal collega's een lunchwandelgroep.www.mijnbloedglucose.nl
Een site met algemene informatie over diabetes en zelfcontrole. Daarnaast heeft de site een forum waarop u vragen kunt stellen aan lotgenoten.


www.mijndiabetes.nl
Dit is een SMS en internetplatform voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar. MijnDiabetes geeft jongeren de ruimte om kennis op te doen en te delen. Met een selecte groep kan een SMS game worden gespeeld. Daarnaast kunnen medische professionals via MijnDiabetes communiceren met de jongeren door het sturen van SMS-berichten en e-mailberichten.


www.marcomeijerink.nl
Vaste lezers van Bloedsuiker kennen Marco Meijerink. Marco Meijerink heeft diabetes type 1 en doet al jaren in Bloedsuiker verslag van zijn fietsreizen over heel de wereld. Min of meer aan huis gekluisterd door een gebroken sleutelbeen, vond hij de tijd een eigen website te maken waarop meer dan 12.000 foto's staan van al zijn reizen.


www.nierstichting.nl
Een verminderde nierfunctie is één van de complicaties van diabetes. Op deze site leest u meer over de preventie en behandeling van nieraandoeningen.


www.obesitas-kliniek.nl
De site www.obesitas-kliniek.nl geeft een overzichtelijk beeld van de behandelingsmogelijkheden in de strijd tegen overgewicht.


www.oogheelkunde.nl
Hier leest u alles over staaroperaties, glaucoomoperaties en laserbehandelingen.


www.ooglijn.nl
Deze site is een digitale vraagbaak voor mensen met een visuele beperking. Ook vindt u hier veel informatie over hulpmiddelen, voorzieningen, relevante organisaties en over het persoonsgebonden budget (PGB). Met ingang van 2007 kunnen slechtzienden en blinden namelijk met een PGB zelfstandig hulpmiddelen aanschaffen uit de Zorgverzekeringswet.


www.diabetes.startbewijs.nl
Een compleet overzicht van websites over diabetes.


www.geocities.com/kinderenmetdiabetes
Deze site is van Marlies Slegers, moeder van een zoon met diabetes (8). Kinderen met diabetes kunnen hun verhaal insturen naar deze site en ouders kunnen met elkaar discussiëren over opvoedingsproblemen waar ze tegenaan lopen.


www.eetstoornis.net
Heeft u last van eetstoornissen surf dan eens naar www.humanconcern.nl of www.dialogisch.nl. Hier wordt uitleg gegeven over verschillende eetstoornissen als anorexia nervosa, boulimia, BED (Binge Eating Disorder) en overgewicht. De site www.eetstoornis.net heeft tot doel mensen met eetstoornissen met elkaar in contact te brengen. Hier leest u onder meer persoonlijke ervaringen en gedichten.


http://overgewicht.pagina.nl
U wilt afvallen maar weet niet zo goed hoe. Ga naar http://overgewicht.pagina.nl en u krijgt een overzicht van veel sites die gaan over overgewicht en het bestrijden hiervan. Pas wel op voor commerciële sites die u van alles aanraden. Overleg altijd eerst met uw arts of diabetesverpleegkundige.


www.rinkeltje.nl
Rinkeltje is een uitgeverij van voorleesboeken over chronische aandoeningen voor kinderen tot acht jaar. Over diabetes zijn er twee uitgaven. Het eerste boek ... en de suikerbeestjes? beschrijft wat het voor een kind betekent om elke dag diabetes te hebben. Het tweede boek, dat dezelfde titel draagt, gaat over een kind met een moeder, opa, tante of andere naasten met diabetes. De boeken van Rinkeltje worden gepersonaliseerd, wat wil zeggen dat de namen van de betrokkenen in het boek worden gebruikt. Zo staat op de voorkant de naam van het kind. Een boek kost 17,50 incl. BTW, excl. verzendkosten.


www.spreekuurthuis.nl
Bent u op zoek naar algemene informatie over diabetes? Neem dan een kijkje op spreekuurthuis.nl en klik op thema's. Van hieruit kunt u doorklikken naar diabetes type 1 en diabetes type 2.


www.sportiefwandelen.nl
Sportief wandelen is zeer geschikt voor mensen met overgewicht of voor mensen die langere tijd niet aan sport hebben gedaan. Bij sportief wandelen maakt u een keer per week een stevige wandeling in groepsverband, onder professionele begeleiding. Op deze site ziet u of er bij u in de buurt clubs zijn voor sportief wandelen.


www.stivoro.nl
Roken is slecht voor hart- en bloedvaten. Omdat mensen met diabetes een verhoogde kans hebben op hart- en vaatziekten is roken voor hun extra ongezond. Op de site stivoro.nl leest u veel over wat roken doet met uw gezondheid en krijgt u tips over hoe u effectief kunt stoppen met roken.


www.sugar.nl
Wil je je verhaal kwijt of heb je behoefte aan ervaringsverhalen van tieners en twintigers? Surf dan eens naar:
www.sugar.nl Hier tref je ook een overzicht van activiteiten die er voor jongeren met diabetes worden georganiseerd.www.sugarkids.nl
Speciaal oor kinderen van zes tot dertien jaar met diabetes is er de site www.sugarkids.nl. Op deze site van de Diabetesvereniging Nederland vind je spelletjes, verhaaltjes, activiteitenagenda, schoolhulp bij spreekbeurten en je kunt er ook vragen stellen.


www.trainingwiththestars.nl
Op deze site kunt u individuele conditie- en fitnesstrainingen downloaden, - inclusief persoonlijke coach – voor uw mp3-speler. De trainingen zijn voorzien van lekkere muziek die het tempo erin houdt en van aanmoedigingen en tips van topsporters Leontien van Moorsel en Gianni Romme.


www.tweevoeter.nl
Wandelen is goed voor uw voeten en algehele gezondheid. Op deze site leest u waarom mensen wandelen. Daarnaast krijgt u tips over wandelgebieden in uw regio en kunt u gratis wandelroutes printen.


www.unitefordiabetes.org
De International Diabetes Federation (IDF) voert actie om diabetes hoog op de agenda te krijgen bij de Verenigde Naties. Want er is overheidssteun nodig om de explosieve groei van diabetes wereldwijd een halt toe te roepen. Inmiddels heeft de VN een diabetesresolutie aangenomen!


www.voedingscentrum.nl
Op deze site vindt u informatie over gezonde voeding en over allerlei verschillende soorten vitamines, mineralen en spoorelementen. Ook leest u veel over voedingsupplementen.


www.zorgbelang-nederland.nl
Op deze site vindt u informatie over de rechten van patiënten in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld: mag ik mijn dossier inzien of hoe dien ik een klacht in? Desgewenst kunt u ook telefonisch contact opnemen met de regionale Zorgbelangorganisatie. Zij verlenen gratis hulp.


http://weblog.bnn.nl/jasper_elise
Op deze weblog leest u de ervaringen van Elise en Jasper in Oost-Timor. Elise Talsma was als junior deskundige voor CARE Nederland uitgezonden naar Oost-Timor. Samen met haar man Jasper moest ze echter naar Bali worden geëvacueerd, omdat er op Oost-Timor gewelddadigheden plaatsvonden. Na een verblijf in Nederland, zijn ze in augustus naar Zuid-Afrika vertrokken. Elise heeft diabetes type 1


Bloedsuiker wordt mogelijk gemaakt door:

Lifescan, de producent van OneTouch® bloedglucosemeters, www.LifeScan.nl.
facebook google plus