logo bloedsuiker
    Uitgave 6 - 2011, jaargang 26
Openingsbijeenkomst Stichting Kinderdiabetes Zeeland
Donderdagavond 30 juni hield de Stichting Kinderdiabetes Zeeland haar officiële openingsbijeenkomst in Theater ‘De Spot’ te Middelburg. Tijdens deze openingsavond werd genoten van de theatervoorstelling van Candy, een voorstelling over pubers met diabetes, die werd opgevoerd door de acteurs Izaira Kersten en Floris van Tilburg onder regie van niemand minder dan Barry Atsma, o.a. bekend van de film “Komt een Vrouw bij de Dokter”. Verder werden alle betrokkenen van de stichting voorgesteld aan de genodigden.

De Stichting Kinderdiabetes Zeeland is opgericht ten behoeve van kinderen met diabetes, dóór ouders en vóór ouders, in samenwerking met het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Door kinderen en jongeren met diabetes met elkaar in contact te brengen wil de stichting de acceptatie van hun aandoening vergroten, en hiermee een betere regulering van hun diabetes bewerkstelligen. Een ander belangrijk doel van de stichting is ook educatie en voorlichting naar scholen en verenigingen toe zodat de diabetes van het kind of jongere beter geaccepteerd wordt. Ook voorziet de stichting in de behoefte van lotgenotencontact waarbij ouders van kinderen en jongeren met diabetes onderling ervaringen kunnen uitwisselen.
Dankzij bijdragen uit sponsoring kan de stichting meer en gerichter activiteiten organiseren en de kennis rondom diabetes bij ouders, kinderen en in hun omgeving vergroten. Meer informatie over de Stichting Kinderdiabetes vindt u op de website www.stichtingkinderdiabeteszeeland.nl.
facebook google plusbarry, Izaira, Floris 3
Tijdens de openingsbijeenkomst van Stichting Kinderdiabetes in Zeeland werd de theatervoorstelling Candy opgevoerd. Op de foto Izaira Kersten, Barry Atsma en Floris van Tilburg